Komentara: 0
Pregleda: 3646

Pedagoške radionice "Likovnog susreta" krajem septembra

19.09.2013. u 17:59h
Izvor: RTV Yueco
Prve pedagoške radionice Moderne galerije „Likovni susret“ trebalo bi da počnu sa radom krajem ovog meseca. U pitanju su Radionice namenjene učenicima osnovnih i srednjih škola koje bi se realizovale u Galeriji za vreme časova likovne kulture, ali i drugih predmeta. Jedan od ciljeva pokretanja ovih radionica jeste i negovanje nove publike.
Pedagoške radionice "Likovnog susreta" krajem septembra

Učenici osnovnih i srednjih škola čine svega 20% posetilaca izložbi Moderne galerije „Likovni susret“. Učenici sedmog razreda osnovne škole „Kizur Ištvan“ sa kojima smo razgovarali kažu da muzeje posećuju retko i to uglavnom jednom godišnje za vreme održavanja manifestacije „Noć muzeja“.

„Likovni susret“ počinje krajem septembra sa Pedagoškim radionicama koje su namenjene učenicima osnovnih i srednjih škola. Zaposleni u Galeriji pozvali su sve zainteresovane nastavnike i profesore svih predmeta da daju predlog šta je ono čime bi mogli da se bave u galeriji, a da to ne budu samo radionice crtanja. Namera pokretača Radionice je da se pokrenu i diskusione grupe sa školarcima.

Za uzrast nižih razreda osnovne škole biće organizovana prva radionica krajem septembra na temu ptica inspirisana ciklusom Petra Šadija, a u okviru retrospektivne izložbe Petra Šadija. Druga radionica će biti realizovana takođe tokom septambra za isti uzrast dece. Ova radionica biće vezana za aktuelnu izložbu Galerije „Uokvireno: 30 godina uramljivačke radnje Mihalja Buze“ . Deca će tokom te radionice imati zadatak da za svoj rad naprave ram za koji bi im kao inspiracija poslužila Buzina rešenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3646
Povezane teme

likovni susret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.