Komentara: 3
Pregleda: 3294

Pavićević: Uspešna jesen "Bačke 1901", nastavljamo prema višem rangu

05.01.2020. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
"Bačka 1901" uspešno je okončala polusezonu. Ekipa trenera Sava Pavićevića prvi deo prvenstva u Srpskoj ligi, grupa Vojvodina, završila je na drugoj poziciji, a da je malo više sportska sreća bila uz crveno – bele i jesenja titula bi bila osvojena. Ipak, u klubu veruju da će na kraju sezone ostvariti cilj - plasman u viši rang.
Pavićević: Uspešna jesen "Bačke 1901", nastavljamo prema višem rangu

Bačka 1901 polusezonu je okončala na drugoj poziciji Srpspke lige, grupa Vojvodina sa 30 osvojenih bodova. Uspeh koji je ostvario tim kraj Somborske kapije je za svaku pohvalu, a  prikazana igra tokom jeseni iznad proseka za ovaj rang.  Igrači  u crveno – belom pod dirigentskom palicom trenera Pavićevića ispunili su plan koji je na početku sezone pred njih postavljen

- Rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Vujovićem pred start priprema je iznelo jasne planove za ovu sezonu- da se ide na osvajanje prvog mesta i viši rang. Prihvatili smo se svi tog izazova od prvog dana i krenuli sa radom da što spremnije dočekamo start prvenstva. Pripreme smo odradili na Zlatiboru i polako sklapali tim za nove poduhvate. Okupili smo dobar igrački kadar, pojačanja su stigla i donela razliku u kvalitetu u odnosu na prošlu sezonu. Samo angažovanje Anđića, Noskovića i Mezeija, iskusni igrača sa superligaškim stažom mnogo je značilo – objašnjava Pavićević, šef struke "Bačke 1901".

Pavićević: Uspešna jesen "Bačke 1901", nastavljamo prema višem rangu

Bačka je prvenstvo započela pobedom, a onda je na gostovanju u Kuli usledio poraz od Hajduka. Međutim, nakon ispuštenih bodova crveno – beli su se razigrali i vezali 12 utakmica bez poraza. Iz meča u meč prikazivali sve bolju igru koja ih je pozicionirala na drugo mesto, odmah iza Železničara.

- Zadovoljni smo ostvarenim jer je cilj bio da budemo u vrhu, a da nas je i sreća poslužila sigurno da bi učinak bio i bolji. Ponosan sam na kompletan tim. Svaki igrači ima svoj deo zasluge za dobre rezultate i drugo mest na polusezoni. Bilo je grešaka, individualnih, koje su uticale na to da mi i sada ne budemo prvi.  Ispustili smo dva boda u Somboru, kao i protiv Železničara u Pančevu, ali smo igrom protiv njih pokazali da smo ekipa za viši rang. Bačka kao klub sa ovom infrastrukturom i uslovima to i zaslužuje. Videćemo u nastavku šta će biti. Mi ne odustajemo od trke sa Pančevcima za mesto koje vodi u Prvu ligu Srbije  – jasan je Pavićević.

Pavićević: Uspešna jesen "Bačke 1901", nastavljamo prema višem rangu

DOBAR KOLEKTIV GRADI USPEH - Uspeha nema bez složnog kolektiva posebno je apostrofirao trener Bačke. Svako na svoj način doprineo je ostvarenim rezultatima. - Sve funkcioniše kako treba i uz dobru saradnju sa predsednikom Spasojem Vujovićem, sportskim direktorom Radovanom Šimunom, igračima, mojim saradnicima Dejanom Srdićem, kao i trenerom golmana Bojanom Jovićem koji nam je pomagao uspeli smo da postignemo dobre rezultate – ističe Pavićević.

Tim kraj Somborske kapije je spoj iskustva i mladosti. Uz iskusne Anđića, Noskovića, Mezeija mladi igrači su dosta napredovali i pokazali da mogu podneti pritisak.

- Svaki rezultat koji hoćete da ostvarite, kako u životu, tako i u sportu, nosi sa sobom veliku dozu odgovornosti i normalno je da se radi sa pritiskom. Upravo to trebaju ovi momci da osete. Taj takmičarski ritam, pobednički mentalitet i da izgrade karakter,  jer bez toga nema uspeha. Već sada su oni pokazali da su spremni za takve izazove i na visokom nivou odigrali kompletnu polusezonu. - poručuje šef struke subotičkog srpskoligaša

Pavićević: Uspešna jesen "Bačke 1901", nastavljamo prema višem rangu

Pauza i prelazni rok uvek donose promene. I ovog puta će biti tako.

- Rajkovača je otišao u Sombor, a Nosković okončao karijeru i mnogo će nedostajati u timu jer je lider i veliki profesionalac. Zasluge za dobar rezultat pripadaju njemu, kao i Marku Anđiću Nadam se da će on još dugo biti sa nama, jer su mladi igrači uz njega mnogo toga naučili. Radimo na tome da se još pojačamo, ali ne bih detaljnije o tome dok se ne vidi kakve uslove traže novi igrači i da li klub to može ispuniti. Nadam se da ćemo imati  isti broj igrača na koje smo računali u  prvom delu i da velikih promena u timu neće biti. - rezimira Pavićević - I dalje nastavljamo saradnju sa Spartakom. Voleo bih da ostanu Bijelović, Lučić, Lazić i Milić. Oni su mladi igrači kojima treba utakmica. Treba da se kale i da napreduju, a nama mnogo znače i iz tog razloga bilo bi dobro da ostanu.

Dres "Bačke 1901" u jesenjem delu nosili su: Studen, Bjedov, Masalušić, Rajkovača, Manojlović, Đurović, Glišović, Vujošević, Mezei, Kaluđerović, Anđić, Milić, Nenadović, Bijelović, Lazić, Lučić, Nosković, Lukić, Hrastovčak, Đurđevac.

Zimska pauza za igrače Bačke je do 20. januara, kada će se ponovo okupiti na terenu kraj Somborske kapije i početi pripreme za nastavak sezone i borbu za plasman u viši rang.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3294
Povezane teme

fk bačka

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

sava pavićević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.