Komentara: 20
Pregleda: 7248

"Patria" i "Prezident" da se vrate gradu, kaže Bajić

24.02.2012. u 14:41h
Izvor: RTV Yueco
"Patria" i "Prezident" da se vrate gradu, kaže Bajić

Predsednik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić traži da se hoteli “Patria” i “Prezident”, zatim Bečki restoran i ostalih 11 lokala koji su otuđeni od nekadašnjeg TUP-a “Palić” vrate gradu. Bajić je istakao da još dok je gradom upravljala Socijalistička partija Srbije restorani poput “Zagreb kafane”, “Triglav”, “Elza”, “Bela lađa”, “Spartak” i drugi su obezvređeni i otuđeni od grada.

Tada je jednim izvodom iz zemljišnjih knjiga polovina zgrade Narodnog pozorišta postala vlasništvo TUP Palić, iako je do tada to preduzeće bilo vlasnik samo jednog malog dela, poznatijeg kao Klub umetnika, objašnjava Bajić obrazlažući da je nakon toga TUP Palić tu polovinu zgrade zamenio sa državom za 11 lokala u centru Subotice. Bajić traži da ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić ispita kako su navedeni lokali upisani u zemljišnjim knjigama.

Bajić nije iznenađen što je otkazana javna licitacija imovine koju je država oduzele Darku Šariću, jer kako kaže u pitanju je nameštena prodaja hotela i Bečkog restorana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 7248
Povezane teme

mirko bajić

hotel patria

hotel prezident

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.