Komentara: 0
Pregleda: 2209

Pastor: SVM svedok formiranja nove koalicije u Subotici

26.06.2009. u 01:52h
Izvor: RTV
<p>Odbornici Saveza vojvođanskih Mađara napustili su danas sednicu Skup&scaron;tine grada, zbog naknadnog uvr&scaron;tavanja u dnevni red tačke o imenovanju direktora preduzeća "Park Palić" jer to smatraju kr&scaron;enjem koalicionog dogovora.</p>
Pastor: SVM svedok formiranja nove koalicije u Subotici

"Nakon ovoga sve je otvoreno i svedoci smo formiranja nove koalicije u gradu", rekao je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor neposredno po napuštanju skupštine.

Vladajuću većinu u Subotici sa SVM čini koalicija Za evropsku Suboticu.

"Park Palić" je preduzeće koje tek treba da se formira i koje će biti zaduženo za realizaciju master plana za razvoj Palića. Ukupna investiciona vrednost master plana je 120 miliona evra, od čega država treba da obezbedi 20 miliona a iz stranih investicja bi bilo obezbeđeno 100 miliona.

Izmene

Izmene dnevnog reda predložila je koaliciju "Za evropsku Suboticu", a u tome su je podržali odbornici Demokratske stranke Srbije, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke.

"Nije u pitanju imenovanje direktora već čime će se to preduzeće baviti", rekao je Pastor dodajući da o dopuni dnevnog reda nije bio obavešten.

Pastor je rekao da je rano da govori o sudbini koalicije jer "verovatno tek predstoje razgovori sa dosadašnjim koalicionim partnerima".

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je kazao da ne vidi razlog za napuštanje sednice, jer je predlog u istom obliku i pre sazivanja sednice dostavio predsedniku Skupštine grada, a dopuna dnevnog reda je bila i objavljena.

"Moramo otkočiti priču oko Parka Palić i da konačno direktoru pružimo mogućnost da registruje preduzeće", rekao je Vučinić.

On je istakao i da je pre godinu i po dana potpisan dokument o pokretanju ideje za formiranje "Parka Palić" i da se moralo krenuti dalje, a da se nada vrlo brzom nastavku razgovora s dosadašnjim koalicionim partnerima na tu temu.
"Ovo nije pitanje koalicije nego stanja u kojem se nalazimo već dugi niz meseci", rekao je Vučinić.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2209
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.