Komentara: 25
Pregleda: 5364
Foto

Pastor: SVM sačuvao političku snagu i legitimitet bez obzira na broj mandata

04.04.2022. u 01:47h
Izvor: Subotica.com
Pastor: SVM sačuvao političku snagu i legitimitet bez obzira na broj mandata

Savez vojvođanskih Mađara, po prvim preliminarnim rezultatima, u nacionalnom parlamentu će imati 5 ili 6 zastupnika, rekao je predsednik ove stranke Ištvan Pastor i dodao da je ova politička opcija uspela da sačuva legitimitet i snagu.

- Rekli smo da nam je cilj da očuvamo legitimitet i političku snagu. Mislimo da smo u tome uspeli, bez obzira što sigurno nećemo imati 9 mandata, već 5 ili 6. Po našim procenama, u toku današnjeg dana je značajno promenjena parlamentarna politička scena. Do sada smo imali dve velike liste, plus manjinske, a od današnjeg dana, po našim saznanjima, u parlamentu će se naći sedam lista i još pet manjinskih - kazao je  Ištvan Pastor i dodao da u ovom momentu niko nema dovoljno mandata da samostalno formira parlamentarnu većinu - U takvoj situaciji mislimo da je stabilnost SVM-a sačuvana, kao i nivo legitimiteta.

Pastor: SVM sačuvao političku snagu i legitimitet bez obzira na broj mandataGovoreći o predsedničkim izborima, Pastor je podsetio da je SVM javno podržao kandidaturu Aleksandra Vučića i dodao da su zadovoljni njegovom pobedom u prvom krugu.

- Mislimo da je to od velikog značaja za očuvanje stabilnosti države i nastavak onih aktivnosti koje smo zajedno počeli.

Pastor: SVM sačuvao političku snagu i legitimitet bez obzira na broj mandataPastor se osvrnuo i na izbore u Mađarskoj i istakao da će Fides po četvrti put zaredom formirati vladu i to sa, kako je naveo, ogromnom parlamentarnom većinom.

- Ovo je od izuzetnog značaja, ne samo za nas vojvođanske Mađare, već od izuzetnog značaja za Srbiju, a rekao bih i za region. Mi smo, čini mi se, u skladu sa mogućnostima, značajno doprineli ovakvom izbornom rezultatu. Po našem saznanju ima oko 70 hiljada građana sa dvojnim državljanstvom koji imaju pravo glasa. Ovo pravo iskoristilo je oko 75 odsto birača. 

Izvor: Subotica.com
Obraćanje rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara povodom rezultata izbora Obraćanje rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara povodom rezultata izbora Obraćanje rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara povodom rezultata izbora Obraćanje rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara povodom rezultata izbora Obraćanje rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara povodom rezultata izbora Obraćanje rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara povodom rezultata izbora Obraćanje rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara povodom rezultata izbora Obraćanje rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara povodom rezultata izbora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 nedelje
Komentara: 25
Pregleda: 5364

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

parlamentarni izbori

predsednički izbori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.