Komentara: 33
Pregleda: 22890
Uživo
Foto

Izborni dan - u Subotici glasalo oko 66 hiljada građana (52,5 odsto)

03.04.2022. u 09:00h > 22:42
Izvor: Subotica.com
Izborni dan - u Subotici glasalo oko 66 hiljada građana (52,5 odsto)

Danas se u Srbiji održavaju izbori na tri nivoa vlasti. Na teritoriji Grada Subotice (sa prigradskim zajednicama) ima 126.625 građana sa pravom glasa. Na krajnjem severu Srbije glasaće se na dva nivoa - za parlament R. Srbije i predsednika.

Izborna mesta su otvorena 7 časova, a građani će moći da se izjasne do 20 časova. U Subotici ima 102 biračka mesta, birački odbori su sastavljeni članovima kako iz redova svih onih čija je izborna lista proglašena važećom i učestvuje na izborima, tako i sa nezavisnim posmatračima.

Pred biračima na teritoriji Grada Subotice biće dva listića - za predsednika i za parlamentarnu listu (poslanike). Predviđeno je da glasač označi oba listića, međutim može i za samo jedan od njih ali o tome glasač mora da obavesti birački odbor pre početka glasanja.

Izborni dan - u Subotici glasalo oko 66 hiljada građana (52,5 odsto)

Glasati može svaki punoletni građanin upisan u Birački spisak, bez obzira da li je dobio poziv za glasanje na adresu prebivališta, ali može da glasa samo na biračkom mestu po adresi prebivališta (gde je upisan u Birački spisak).

Izborna tišina  je počela petak u ponoć i traje do zatvaranja birališta (do 20h). U periodu izborne tišine zabranjena je politička propaganda u medijima u nacionalnom registru, što isključuje društvene mreže.

Portal Subotica.com pratiće izborni dan sa presecima izlaznosti, a tokom izborne noći (posle 22 časa) obaveštavaće građane o preliminarnim rezultatima iz izbornih štabova u lokalu i one najzvaničnije iz Gradske izborne komisije.

Budite sa nama tokom izbornog dana i izborne noći.

IZBORNI DAN

07:00 - Birališta su otvorena u 7 časova, zatvaraju se u 20 časova. Da bi se uspešno izvršilo glasanje, punoletni građanin uspisan u Birački spisak mora da se identifikuje ličnim dokumentom sa fotografijom,

07:02 - Prve rezultate izlaznosti očekujemo oko 10 časova.

08:45 - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor glasao je oko 8:40 čsaova u zgradi osnovne škole u naselju Nosa, biračko mesto 73. 

Izborni dan - u Subotici glasalo oko 66 hiljada građana (52,5 odsto)

- Danas nema bitnijeg nego da čovek bude deo ovog praznika, jer su svi izbori praznici. Zbog toga što što čovek, zajedno sa svima, donosi odluku i to odluku koja se odnosi na budućnost u nadi da će ona biti lepša nego što su sadašnjost i prošlost. Zato mislim da je izborni dan uvek praznik, jer je to dan kada zajedno biramo našu budućnost, kazao je Ištvan Pastor i pozvao birače da izađu na birališta i glasaju.

09:32 - Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Balint Pastor obavio je građansku dužnost, na biračkom mestu 62 u naselju Mali Radanovac.

Izborni dan - u Subotici glasalo oko 66 hiljada građana (52,5 odsto)

- Pozivam građane da u što većem broju izađu na izbore na kojima biramo predsednika i parlament u Srbiji. Za nas je bitno da nastavimo rad, da Mađari imaju političko zastupanje u skupštini kao što su imali i do sad, a bitno nam je i da imamo predsednika koji ima razumevanje za vojvođanske Mađare, kao što je bilo prethodnih godina.

9:47 - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam i predsednik PO SDPS-a Nenad Ivanišević, na biračkom mestu broj 36 iskoristio je svoje građansko pravo i građansku dužnost i glasao na izborima  na kojima će biti izabran predsednik Republike Srbije i poslanici Narodne skupštine.
Izborni dan - u Subotici glasalo oko 66 hiljada građana (52,5 odsto)- Pozivam građane i građanke Subotice, Vojvodine i Srbije da iskoriste svoj građansko pravo - poručio je Ivanišević.

10:13 - Gradonačelnik Subotice i jedan od poverenika GrO SNS svoju građansku dužnost obavio je na biračkom mestu broj 12 "Železničar" u MZ "Dudova šuma".

Izborni dan - u Subotici glasalo oko 66 hiljada građana (52,5 odsto)- Pozivam građane Subotice da u što većem broju izađu na glasanje i tako odluče za svoju, budućnost svoje dece, Subotice i Srbije - rekao je Bakić nakon glasanja.

10:18 - Po podacima iz Gradske izborne komisije (GIK) izlaznost na teritoriji Subotice do 10 časova iznosi 10% od ukupnog broja birača registrovanih u birački spisak, što je ujedno i republička izlaznost. U dosadašnjem toku glasanja na teritoriji Subotice nisu zabeležene nepravilnosti.

Izborni dan - u Subotici glasalo oko 66 hiljada građana (52,5 odsto)11:19 - Na glasačkom mestu 3, u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" glasao je kandidat za poslanika Milimir Vujadinović.

12:54 - Izlaznost u Subotici do podneva iznosi 20 odsto

14:42 - Na birališta u Subotici do 14 časova izašlo je 29 odsto građana upisanih u Birački spisak (GIK), što je ujedno i izlaznost na republičkom nivou (CESID).

18:20 - Do 17 časova izlaznost u Subotici 41,7 odsto, na nivou republike 45,1 odsto

19:02 - Još sat vremena do zatvaranja birališta. Ukoliko se glasač nađe u redu ispred biračkog mesta biće mu omogućeno da glasa i posle 20 časova, uz razumnu toleranciju.

19:51 - Do 19 časova su Subotici je bila izlaznost od 49 odsto

20:01 - Birališta se zatvaraju. Pratimo za vas i sa vama prve preliminarne rezultate. Budite uz nas i tokom večeri, javićemo se sa najnovijim podacima iz stranačkih štabova i iz Gradske izborne komisije

20:42 - Izlaznost (do 20 časova) u Subotici 52,5 odsto, što je oko 66 hiljada glasača. Po rečima Nenada Kozomore iz Gradske izborne komisije, po dosadašnjim informacijama izborni dan je protekao bez nepravilnosti, ali tek pristižu zapisnici sa terena.

Izvor: Subotica.com
Izborni dan - foto izveštaj sa glasačkih mesta Izborni dan - foto izveštaj sa glasačkih mesta Izborni dan - foto izveštaj sa glasačkih mesta Izborni dan - foto izveštaj sa glasačkih mesta Izborni dan - foto izveštaj sa glasačkih mesta Izborni dan - foto izveštaj sa glasačkih mesta Izborni dan - foto izveštaj sa glasačkih mesta Izborni dan - foto izveštaj sa glasačkih mesta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 33
Pregleda: 22890

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori u Subotici

republički izbori

parlamentarni izbori

predsednički izbori

izbori za predsednika republike

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.