Komentara: 40
Pregleda: 5979

Pastor: Sve smo bliži odluci o nastavku koalicije sa SNS, spremni smo za lokalne izbore

20.02.2024. u 10:12h
Izvor: Subotički mađarski radio
Pastor: Sve smo bliži odluci o nastavku koalicije sa SNS, spremni smo za lokalne izbore
Foto: Subotički mađarski radio

Predsedništvo i Savet Saveza vojvođanskih Mađara u ponedeljak su održali radni sastanak, na kome je usvojena završna verzija Nacrta koalicionog sporazuma sa Srpskom naprednom strankom, rekao je Balint Pastor, vršilac dužnosti predsednika SVM, gostujući u programu Subotičkom mađarskog radija, dodajući da se radi o značajnom dokumentu koji ima i jedan poseban dodatak vezan za infrastrukturne projekte.

Pastor je istakao da ta stranka očekuje da će i dalje biti deo vladajuće većine, kako u Skupštini Srbije tako i Skupštini AP Vojvodine, jer je to jedini način da se projekti predviđeni pomenutim sporazumom i ostvare.

- Svesni smo da ne mogu svi projekti biti ostvareni narednih nekoliko godina, ali SVM, kao i do sada, razmišlja dugoročno. Čekamo da vidimo kako Srpska napredna stranka vidi ulogu najveće i najznačajnije stranke ovdašnjih Mađara, kako u republičkom tako i u pokrajinskom parlamentu - dodao je Pastor, uz podsećanje da je po broju poslaničkih mesta Savez vojvođanskih Mađara druga najjača stranka u Skupštini AP Vojvodine, pa u skladu sa tim nije isključio mogućnost da u narednom mandatu predsednik vojvođanskog parlamenta, kao i do sada, bude izabran iz redova njegove stranke.

Početkom marta u Senti biće održana izborna skupština Saveza vojvođanskih Mađara, na kojoj će biti izabran novi predsednik i Savet te stranke, koji broji 50 članova. Sadašnji vršilac dužnosti predsednika je za sada jedini kandidat za tu funkciju, a kako je istakao Pastor kako bi se započeti posao nastavio tu funkciju će i prihvatiti.

- SVM se priprema i za predstojeće lokalne izbore. Program je spreman, čekamo da počnu predizborne aktivnosti - rekao je Pastor. 

Izvor: Subotički mađarski radio
Postavljeno pre 2 meseca i 6 dana
Komentara: 40
Pregleda: 5979
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

mađarska nacionalna zajednica

balint pastor

izbori2024

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.