Komentara: 0
Pregleda: 1968

Pastor: Nema raskola u Savezu vojvođanskih Mađara

04.02.2009. u 17:06h
<p>Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) I&scaron;tvan Pastor negirao je danas da u toj stranci postoji raskol.</p> <p>Predsedni&scaron;tvo SVM sinoć je donelo odluku o brisanju iz članstva 14 članova, potpisnika Otvorenog pisma upućenog stranci u kojem oni optužuju Pastora za lo&scaron;e rukovođenje strankom, nepotizam, kao i za to da se strankom rukovodi iz Subotice.</p>
Pastor: Nema raskola u Savezu vojvođanskih Mađara

"Zaključili smo da je reč o lažnim optužbama i da su u pismu iznete poluistine i neistine", rekao je Pastor na konferenciji za novinare u Subotici.

On je istakao da je slučaj 15 članova iz Zrenjanina koji su napustili stranku usamljen, da nema odliva članstva i dodao da je prošle godine članstvo stranke uvećano za 25 odsto, odnosno da je u evidenciju upisano novih 1.476 članova.

Pastor je agenciji Beta ranije rekao da je reč o članovima koji su "uvređeni zbog gubitka poslaničkih ili drugih funkcija posle izbora".

Komentarišući navode da iza "zrenjaninskog slučaja" stoji počasni predsednik stranke Jožef Kasa, Pastor je kazao da to nije istina i da se u to uverio juče u razgovoru sa njim.

"Taj je zaključak izvlačen zbog izjave Jožefa Kase da je podneo ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora izdavačke kuće Forum. On je to uradio, kako sam se u razgovoru sa njim uverio, iz niza razloga zbog kojih više ne može da se poistoveti sa SVM kakav je on danas", rekao je Pastor.

Prema njegovim rečima, Kasa je saopštio da mu stoji na raspolaganju za konsultacije, ali da više neće učestvovati u radu organa stranke.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1968
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.