Komentara: 11
Pregleda: 2852

Pastor kandidat - u drugom krugu SVM za Tadića ?

09.04.2012. u 16:55h
Izvor: SuMedija
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je, kako objavljuje Magyar szo”, najavio da će se kandidovati za predsednika Republike Srbije na predstojećim izborima 6. maja.
Pastor kandidat - u drugom krugu SVM za Tadića ?

- Učinjeni koraci u interesu Vojvodine i ostvarivanja regionalizacije, razvoja infrastrukture ovog regiona i u borbi za pravnu državu i razvoj poljoprivrede objektivno razlikuju Savez vojvođanskih Mađara od ostalih stranaka i na predsedničkim izborima će SVM biračima ponuditi tu politiku i odnos – politiku racionalnosti – izjavio je predsednik SVM-a Ištvan Pastor, najavljujući da će biti kandidat te stranke u izborima za predsednika Srbije.

On je dodao da je „jasno da kandidat njegove stranke ni ovog puta neće ući u drugi krug, jer je to jednostavno pitanje matematike“ i unapred najavio da je stav SVM-a da prikupljene glasove u drugom krugu priključi glasovima predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

- Ovim bi doprineli da u drugom krugu predsedničkih izbora pobedi Boris Tadić. To je tako bilo već i pre četiri godine. Zauzvrat, tražimo da dođe do sporazuma u pogledu pojedinih elemeneta programa naše stranke u vezi sa Vojvodinom. To nije ucena, radi se o izgradnji partnerskih veza. Za SVM je važno da se poštuju zakoni koji se odnose na Vojvodinu, da se reši pitanje finansiranja pokrajine i donese odgovarajući gzakonski akt, kao i pitanja vezana za regionalizaciju i poljoprivredu. Ova pitanja bi predstavljala predmet pregovora uoči drugog kruga predsedničkih izbora, odnosno uslovi za našu podršku. Znam, igramo otvorenih karata, ali se tome ne treba čuditi jer smo to činili i tokom protekle četiri godine. Svaki čovek u Vojvodini može da ima koristi od toga ukoliko u prvom krugu uspemo da sakupimo što više glasova. Time želim da kažem da ako neko glasa za mene – neće izgubiti svoj glas. Ako neko ne bude glasao za mene, a pritom je zainteresovan za ostvarivanje regionalnih interesa – taj će izgubiti svoj glas – rekao je Pastor.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 2852
Povezane teme

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.