Komentara: 9
Pregleda: 5871

Pastor i Janjić predstavnici APV u preduzeću "Park Palić"

30.10.2014. u 12:29h
Izvor: RTV
Pokrajinska vlada imenovala je danas Ištvana Pastora i Nebojšu Janjića za predstavnike Autonomne pokrajine Vojvodine u Skupštini preduzeća "Park Palić" iz Palića, saopšteno je iz pokrajinske vlade. Pastor i Janjić su bili i do sada predstavnici pokrajine u tom preduzeću za upravljanje razvojem turističkog prostora Palića, a današnjim rešenjem su imenovani na novi petogodišnji mandat.
Pastor i Janjić predstavnici APV u preduzeću "Park Palić"

Pastor je i predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara. Janjić bio je pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića i savetnik gradonačelnika Subotice, član opštinskog veća i pomoćnik direktora za investicije pri Direkciji za izgradnju grada Subotice.

Od oktobra 2012. do aprila 2013. godine obavljao je dužnost pomoćnika gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, zadužen za oblast investicija, urbanizam i komunalno uređenje.

Zbog istrage da je tokom 2009. i 2010. godine, u dva navrata primio poklon u novcu, i to ukupno 152.000 evra, Janjić je bio uhapšen 2. oktobra prošle godine i proveo je nešto više od mesec dana u pritvoru. Početkom ove godine ta istraga je u najvećem delu pomenutog iznosa, 150.000 evra, obustavljena.

Međutim, optužnicom tužilaštva za organizovani kriminal Janjić i Mile Brežančić, vlasnik preduzeća MB gas oil i dalje se terete za primanje i davanje mita u iznosu od 2.000 evra i zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izgradnjom Brežančićevog preduzeća na zemljištu šećerane Dimitrije Tucović koje je u državnom vlasništvu.

U oktobru 2012. godine tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Janjića, Dulića i bivšeg direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka u vezi sa izdavanjem dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova, ali nije tražilo da im se odredi pritvor, a zimus je podiglo optužnicu koja je međutim vraćana na dopunu istrage.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 5871
Povezane teme

Park Palić

ištvan pastor

nebojša janjić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.