Komentara: 30
Pregleda: 7262

Pasa lutalice sve više

27.12.2011. u 16:43h
Izvor: RTV Yueco
Pasa lutalice sve više

Na ulici je sve više pasa lutalica, a napadi na građane su učestaliji.Slučaj kada je četvorogodišnjeg dečaka napao bul terijer nije rešen ni nakon četiri meseca iako, je vlasnik psa poznat. Protiv vlasnika psa je podneta krivična prijava, kao i prekršajna jer je psu bila istekla vakcina za besnilo, ali na svi sreću nije oboleo od te bolesti. Zbog toga veterinarska inspekcija mu je napisala i prekršajnu prijavu. Ovo je samo jedan od nerešenih slučajeva u kojima je pas napao dete ili čoveka. Procenjuje se da na ulicama ima 8000 pasa lutalica koji predstavljaju moguću opasnost.U Javnom komunalnom preduzeću Čistoći i zelenilu kažu da njihovi radnici izlaze i po pozivu građana.

Ove godine je prijavljeno Prihvatilištu za životinje 850 slučajeva od strane građana da su primetili pse lutalice, od kojih je interventna ekipa Čistoće uhvatila 615 i smestila u prihvatilište. Prijavljeno je 13 slučajeva da su psi lutalice napali i ugrizli čoveka,a u 70 slučajeva zajedno su išli na intervencije sa komunalnom policijom.

U Komunalnoj policiji ističu da su im građani najviše prijavljivali da imaju probleme sa psima lutalicama. Pored toga, što zajedno sa ekipama Čistoće idu na intervencije u hvatanju pasa lutalica u planu je da nabave i aparat za proveru da li su životinje čipovanje i ukoliko jesu lako dolaze do vlasnika.

Psi lutalice caruju subotičkim ulica i bez obzira na napore nadležnih većina dece i građana živi u strahu da će biti napadnuti. U Čistoći kažu da intervetne ekipe su na terenu 24 časa i da građani mogu sve slučajeve da prijave na telefon 670 595.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 30
Pregleda: 7262
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

komunalna policija

psi lutalice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.