• Pregleda: 1923

Partnerstvo institucija socijalne zaštite Subotice i Senteša

Direktor subotičkog Gerontološkog centra i rukovodilac Centra za socijalno zbrinjavanje grada Senteš iz Republike Mađarske, potpisali su Sporazum o saradnji na sledećem raspisu IPA prekograničnog programa. Saradnja sa institucijom socijalne zaštite mogla bi rezultirati otvaranjem dva gerontološka kluba za naše najstarije sugrađane.
Partnerstvo institucija socijalne zaštite Subotice i Senteša

Ideja Gerontološkog centra je da, zahvaljujući ovoj saradnji, proširi mrežu gerontoloških klubova, posebno u prigradskim naseljima. Nove gerontološke klubove trebalo bi da dobiju najstariji sugrađani u Starom Žedniku i na Paliću.

Dva nova gerontološka kluba biće deo našeg novog evropskog projekta, a sve sa idejom da postanu mali regionalni centri za negu, iz kojih bi se i pružala nega u te dve mesne zajednice – istakao je direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević.

Centar za socijalno zbrinjavanje iz mađarskog grada Senteš radi pune tri decenije. Upravo bogato iskustvo obe ustanove, kako tvrde potpisnici sporazuma, najbolja je osnova za zajedničke projekte.

- Septembra ove godine smo imali sreću da upoznamo kolege iz Subotice na jednoj konferenciji u Egeru i tamo smo čuli koliko sarađuju na projektima. I mi imamo mnogo projektnih ideja, kao i direktor subotičkog Gerontološkog centra. Nadam se da će današnji dan za rezultat imati dugogodišnju uspešnu saradnju - rekla je Agneš Halal Puškašne, rukovodilac Centra za socijalno zbrinjavanje grada Senteš.

Za člana Gradskog veća zaduženog za socijalna pitanja, Iliju Đukanovića, potpisivanje sporazuma prvi je korak saradnje dve ustanove, ali i dva grada.

- Siguran sam da će potpisivanje današnjeg Sprazuma biti odlična osnova i prvi korak ka unapređenju zajedničke saradnje između dva grada i dve ustanove. Siguran sam da će ove dve ustanove razmeniti primere dobre prakse. Nekoliko puta smo u toku godine ponavljali da ćemo u narednom periodu nastaviti da podržavamo proširenje i unapređenje mreže gerontoloških klubova, a zahvaljujući ovakvim aktivnostima sigurno ćemo do toga doći brže - izrazio je uverenje Đukanović.

Na teritoriji grada trenutno postoji deset gerontoloških klubova, u kojima se okupljaju naši najstariji sugrađani.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Овца за шишање Odgovori
Овај Иванишевић остварио све своје циљеве - ко год да је на власти, он је са њим! Стално у некој "жижи", као нешто ради! Наравно, ефекти равни НУЛИ, самим тим што је шрафчић у механизму ненародног режима! Но, док је овчица, биће и вуне!
DRAPO Odgovori
molim vas da skinete više sliku ovog Ivaniševića sa portala !!! u ime svih subotičana h v a l a !!!
CICVU DERPE Odgovori
Svaka cast. Svake nedelje sjajne vesti iz gerontoloskog.
DuX
Kako li napreduje obuka [*...*] za rad u gerontološkom?
avet Odgovori
Posmatram fotografije napravljene na konfereciji za novine i TV u Gerontološkom centru, napravljene u nekoj, za te prilike po meni previše maloj prostoriji.
Predpostavljam da je prostorija gde se sve ovo dešava verovatno biblioteka Gerontološkog centra.
Pa ako se direktor toliko voli slikati i pojavljivati u javnosti, što ne odvede novinare u neku veću prostoriju gde će svi normalno da stanu, pa nek onda dalje priča svoju priču za novinare.
Ako nema veće prostorije, neka izgradi, ima tamo para ihajjj, IPA projekti su čudo.
Ovako, muka mi je kada ih gledam, novinare i snimatelje je sve nagurao u tu malu prostoriju, kao sardine u konzervi se guraju, ne daj bože da neko od njih pr*ne, svi bi se ugušili.
A one svoje jadne radnice u uniformama postrojio sve stoječki u stavu mirno, baš izgleda sve jadno i bedno.
Bitno da on ima što veći "Like a Boss" feeling.
I čemu novinari, treba on da radi svoj posao i gotovo, zašto mora nedeljno minimum dva puta da iziritira javnost svojom pojavom.
Sion Odgovori
Ovaj gospodin na s lici je 200 godina na vlasti u Subotici.
Srbiaj je ovo sve je moguce. ....
Mikica Odgovori
Ovaj možda malo preteruje sa pojavljivanjem u medijima, ali radi čovek .. bar nešto radi i koliko znam, Gerontološki funkcioniniše dobro. Kamo sreće da su sve institucije takve. Pustite politiku i druge gluposti, samo nek se rad meri
DuX Odgovori
Da mi ne propadnje nedelja pa njega da vidim ..hvala vam
Mare Odgovori
Nazalost, u Subotici umesto da se grade nova porodilista, nove skole, fakulteti, grade se novi gerontoloski centri :(
Naravno, gradi se ono za cim ima potrebe. Mladi ljudi napustili Suboticu, ostali samo stari. Grad koji umire...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.