Komentara: 9
Pregleda: 2552
Foto

Partnerstvo institucija socijalne zaštite Subotice i Senteša

05.11.2018. u 16:56h
Izvor: Subotica.com
Direktor subotičkog Gerontološkog centra i rukovodilac Centra za socijalno zbrinjavanje grada Senteš iz Republike Mađarske, potpisali su Sporazum o saradnji na sledećem raspisu IPA prekograničnog programa. Saradnja sa institucijom socijalne zaštite mogla bi rezultirati otvaranjem dva gerontološka kluba za naše najstarije sugrađane.
Partnerstvo institucija socijalne zaštite Subotice i Senteša

Ideja Gerontološkog centra je da, zahvaljujući ovoj saradnji, proširi mrežu gerontoloških klubova, posebno u prigradskim naseljima. Nove gerontološke klubove trebalo bi da dobiju najstariji sugrađani u Starom Žedniku i na Paliću.

Dva nova gerontološka kluba biće deo našeg novog evropskog projekta, a sve sa idejom da postanu mali regionalni centri za negu, iz kojih bi se i pružala nega u te dve mesne zajednice – istakao je direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević.

Centar za socijalno zbrinjavanje iz mađarskog grada Senteš radi pune tri decenije. Upravo bogato iskustvo obe ustanove, kako tvrde potpisnici sporazuma, najbolja je osnova za zajedničke projekte.

- Septembra ove godine smo imali sreću da upoznamo kolege iz Subotice na jednoj konferenciji u Egeru i tamo smo čuli koliko sarađuju na projektima. I mi imamo mnogo projektnih ideja, kao i direktor subotičkog Gerontološkog centra. Nadam se da će današnji dan za rezultat imati dugogodišnju uspešnu saradnju - rekla je Agneš Halal Puškašne, rukovodilac Centra za socijalno zbrinjavanje grada Senteš.

Partnerstvo institucija socijalne zaštite Subotice i Senteša

Za člana Gradskog veća zaduženog za socijalna pitanja, Iliju Đukanovića, potpisivanje sporazuma prvi je korak saradnje dve ustanove, ali i dva grada.

- Siguran sam da će potpisivanje današnjeg Sprazuma biti odlična osnova i prvi korak ka unapređenju zajedničke saradnje između dva grada i dve ustanove. Siguran sam da će ove dve ustanove razmeniti primere dobre prakse. Nekoliko puta smo u toku godine ponavljali da ćemo u narednom periodu nastaviti da podržavamo proširenje i unapređenje mreže gerontoloških klubova, a zahvaljujući ovakvim aktivnostima sigurno ćemo do toga doći brže - izrazio je uverenje Đukanović.

Partnerstvo institucija socijalne zaštite Subotice i Senteša

Na teritoriji grada trenutno postoji deset gerontoloških klubova, u kojima se okupljaju naši najstariji sugrađani.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Sporazuma prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom Potpisivanje Sporazuma prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom Potpisivanje Sporazuma prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom Potpisivanje Sporazuma prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom Potpisivanje Sporazuma prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom Potpisivanje Sporazuma prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom Potpisivanje Sporazuma prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom Potpisivanje Sporazuma prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2552
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

IPA prekogranični program

socijalna zaštita

prekogranična saradnja

potpisivanje sporazuma

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.