• Pregleda: 5443

Park kod Otvorenog univerziteta do jeseni

Direkcija za izgradnju grada saopštila je da po planu njihovih aktivnosti prostor kod Otvorenog univerziteta sa kojeg je u februaru prošle godine uklonjen betonski skelet biće uređen i pretvoren u park do jeseni.
Park kod Otvorenog univerziteta do jeseni

Lokacijska dozvola je već izdata, postoji i idejno rešenje,  a nakon rebalansa budžeta koji bi trebao da se nađe na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta najavljene za ovu nedelju, naručiće se i izrada projektno-tehničke dokumentacije i sledi raspisivanje tendera za izvođenje radova.

Prostor će biti opremljen kao kutak za sedenje, a zbog visine sredstava koja su na raspolaganju, biće  nešto skromnije uređen nego što je prvobitno zamišljeno, ali će se, kako je rečeno izvući optimum iz ideje i u njenoj realizaciji.

Pored ovog, Direkcija radi na realizaciji nekoliko projekata. Priprema se tenderska dokumentacija za javnu nabavku nastavka radova na Pozorištu, kao i rasvete na Gradskom stadionu. U toku je tender za asfaltiranje 6 ulica, koje delom finansira Pokrajina, a u koju spada i rekonstrukcija i proširenje Tesline ulice.  Očekuje se pozitivan odgovor  od Ministarstva infrastrukture za radove u ulici Grožđa, radi se na fasadi i rekonstrukciji Muzičke škole, a ovih dana počinju radovi na zgradi u ulici Vladimira Nazora.

U maju, direkcija planira i raspisivanje dva arhitektonsko urbanistička konkursa koja se odnose na uređenje gradskog jezgra. Jedan je  za idejno rešenje uređenja samog centra grada, a drugi za uređenje bloka oivičenog ulicama Štrosmajerovom, Matka Vukovića, Matije Gubca i Beogradski put.

Izvor: RTV City

povezane teme

13
Vesko Odgovori
Ako ce po necem lepom biti upamcena prosla lokolna vlast, to ce biti uklanjanje bivseg beton-
skog kostura, koji je tamo zaostao jos iz socijalistickog perioda. U svakom slucaja bivsa vlast
nemoze biti za hvlau, a ova jos manje.
tetka Odgovori
PA zar to već jednom nije bilo urađeno !? Koliko se sećam nakon uklanjanja skeleta počelo je /kobajagi/ uređenje tog prostora čak su i neke sadnice bile zasađene!

No šalu na stranu bilo bi lepo da to zaista bude neki kulturno osmišljen parkić /ne parking, ne smetište, ne fontane, ne šetalište za kučiće - nego drveće i poneka klupa recimo/.
dačo Odgovori
Sve je to OK, sve je to u redu i podržavam izgradnju i renoviranje grada, obnavljanje parkova ali zašto prvo ne rešit pitanje narodnog pozorišta?? Ovaj deo iza Otvorenog univerziteta godinama je bilo ruglo grada i dobra destinacija za narkomane, Bogu hvala to se rešilo i sad ima jedna čistina, razumem treba da se reši, ulepša..ali zar ne bi trebalo redom da se ide, pa ako ste već znali srušiti pozorište zašto ga ne znate dovršiti?
Milan024 Odgovori
...ostavite se parkova i fontana, okrenite se socijalno ugrozenom stanovništvu Subotice!!!!
Subotica Odgovori
@ Vesko. Ova vlast jos nije imala vremena da se dokaze. Strpite se malo.Koliko godina je prosla vlast krala narod? Sta su oni uradili?Samo su mislili na sebe.
timberland Odgovori
Prvo pozoriste,pa sve ostalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Realan Odgovori
Ova gradska vlast najmanje za dve godine ide u prošlost.

@Subotica
"Koliko godina je prosla vlast krala narod?"
Po vama onda treba sačekati da i ova vlast pokrade narod pa posle toga da ih narod ocenjuje? U suštini i počeli su sa krađom naroda. Nametnuli su enormno visoke poreze građanima da bi oni mogli životariti i da realizuju svoje megalomanske projekte.Sada u ovim teškim vremenima oni sav teret stavljaju na rame naroda. Dosta je bilo više!
star Odgovori
Zasadice travu, staviti 2 klupe i naplatiti 3 miliona dinara!!
Subotica Odgovori
@Realan Narod placa sada zato sto je prethodna vlast sve pokrala.
Realan Odgovori
@Subotica

Znači vi odobravate to što su nametnuli ovako velike poreze? Mora da ste i vi u gradskoj vladi. Uopšte vas ne interesuje što nastavljaju sa pljačkom naroda? Zašto bi i interesovao ovu vlast bilo šta,jer je očigledno da na vlast gledaju kao neki plen a za narod ih nije briga.
Kao što sam i ranije napisao,za dve godine ova vlast ide u prošlost.
Više ulaganja u infrastrukturu i manje megalomanskih ideja.
gsghmk Odgovori
bravo
tuzno Odgovori
Park..........lepo za to ima grad para,a sto stanovnici nemaju za pice vodu to neka manje ljudi ce da bude
Subotica Odgovori
@Realan Ni meni nije dobro ali verujem Vucicu. Interesantno da je pobedio na izborima a sad mi lupate prste dole.Izgleda da ove vesti citaju bivse demokrate pa sad ste besni zbog SNS.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.