Komentara: 13
Pregleda: 6334

Park kod Otvorenog univerziteta do jeseni

05.05.2014. u 15:21h
Izvor: RTV City
Direkcija za izgradnju grada saopštila je da po planu njihovih aktivnosti prostor kod Otvorenog univerziteta sa kojeg je u februaru prošle godine uklonjen betonski skelet biće uređen i pretvoren u park do jeseni.
Park kod Otvorenog univerziteta do jeseni

Lokacijska dozvola je već izdata, postoji i idejno rešenje,  a nakon rebalansa budžeta koji bi trebao da se nađe na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta najavljene za ovu nedelju, naručiće se i izrada projektno-tehničke dokumentacije i sledi raspisivanje tendera za izvođenje radova.

Prostor će biti opremljen kao kutak za sedenje, a zbog visine sredstava koja su na raspolaganju, biće  nešto skromnije uređen nego što je prvobitno zamišljeno, ali će se, kako je rečeno izvući optimum iz ideje i u njenoj realizaciji.

Pored ovog, Direkcija radi na realizaciji nekoliko projekata. Priprema se tenderska dokumentacija za javnu nabavku nastavka radova na Pozorištu, kao i rasvete na Gradskom stadionu. U toku je tender za asfaltiranje 6 ulica, koje delom finansira Pokrajina, a u koju spada i rekonstrukcija i proširenje Tesline ulice.  Očekuje se pozitivan odgovor  od Ministarstva infrastrukture za radove u ulici Grožđa, radi se na fasadi i rekonstrukciji Muzičke škole, a ovih dana počinju radovi na zgradi u ulici Vladimira Nazora.

U maju, direkcija planira i raspisivanje dva arhitektonsko urbanistička konkursa koja se odnose na uređenje gradskog jezgra. Jedan je  za idejno rešenje uređenja samog centra grada, a drugi za uređenje bloka oivičenog ulicama Štrosmajerovom, Matka Vukovića, Matije Gubca i Beogradski put.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6334

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

betonski skelet

ozelenjavanje parkova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.