• Pregleda: 2023

"Paralelne linije" - Izložba italijanskih i srpskih grafičara

U Modernoj galeriji “Likovni susret” Subotica će u ponedeljak, 9. decembra 2013. godine u 19 časova biti otvorena izložba italijanskih i srpskih grafičara,“Paralelne linije”. Izložba će biti otvorena do 20. decembra.
"Paralelne linije" - Izložba italijanskih i srpskih grafičara

Izložba je nastala kao saradnja Centra za grafiku u Beogradu i  Međunarodnog centra za umetničku grafiku KAUS iz Urbina (Italija). Selekciju umetnika obavio je predsednik Međunarodnog centra za umetničku grafiku KAUS Đulijano Santini (Giuliano Santini).

Troje grafičara iz Srbije, Danijela Fulgosi, Dimitrije Pecić i Jelena Sredanović, izlagalo je u nekoliko gradova Italije(Rimu, Verčeliju i Fanu). Krajem oktobra 2013. godine otvorena je izložba u Centru za grafiku u Beogradu gde su se pored naših grafičara predstavila i tri autora iz Italije, Alesandro Fornaći (Alessandro Fornaci), Roberto Đanineti (Gianinetti) i Đovani Pičini (Giovanni Piccini).

Cilj ove saradnje, kako je saopštio Centar za grafiku, jeste upoznavanje stručne i šire javnosti u Italiji sa grafičarima iz Srbije povezanih figurativnim izrazom, kao i grafičkim tehnikama drvorezom i linorezom. Takođe, izbor italijanskih umetnika jedan je od mogućih pogleda na italijansku grafiku danas.

Izložbu “Paralelne linije” otvoriće Jelena Sredanović a publika će je moći posetiti do 20. decembra 2013. godine.

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.