Komentara: 23
Pregleda: 3111

Parać: Vlast nesposobna i bahata, posledice plaćaju Subotičani

10.03.2014. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Slavko Parać, odbornik Demokratske stranke, izjavio je na današnjoj pres konferenciji da je aktuelna gradska vlast, predvođena Savezom vojvođanskih Mađara, usvajanjem nezakonitih odluka na prethodnoj sednici Skupštine grada nanela velike posledice gradu Subotici, te da će najviše ispaštati građani, jer će iz njihovih džepova biti plaćane kazne i penali koji dođu na naplatu.
Parać: Vlast nesposobna i bahata, posledice plaćaju Subotičani

- Iz Agencije za privredne registre stigao dopis u kome se navodi da neće biti registrovani nadzorni odbori za 11 javnih preduzeća, imenovani na prošloj sednici Skupštine grada, jer nije ispoštovana adekvatna zakonska procedura, te je ceo proces ponovo vraćen na početak. Zakon precizno kaže da u nadzornim odborima javnih preduzeća moraju biti po tri člana, a u ovih 11 su imenovana samo po dva, pa su sve donete odluke ništavne i moraće se ponovo naći pred odbornicima, što iziskuje dodatna novčana sredstva koja će biti potrošena iz džepova građana Subotice. Ovo je rezultat nestručnosti i nesposobnosti gradske vlasti, pa čak i bahatosti, jer smo ih upozoravali da usvajaju nezakonite odluke, ali nisu nas slušali. Usvajanjem ovih odluka, prekršen je i Zakon o advokaturi, jer u njemu jasno stoji da advokati ne mogu biti predsednici ili potpredsednici upravnih i nadzornih odbora, jer bi na taj način izgubili licencu. U dva preduzeća su na čelo odbora imenovani advokati i koliko znam oni su već zatražili da ih zamene drugim ljudima, kako ne bi izgubili posao – rekao je Slavko Parać.

Parać je naglasio i  da će gradsku kasu isprazniti i verovatne odštete za direktore četiri javna preduzeća, koje je gradska vlast smenila iako im mandat nije istekao.

Parać: Vlast nesposobna i bahata, posledice plaćaju Subotičani

- Oni su pokrenuli sporove pred nadležnim sudom, a takve tužbe se po pravilu presuđuju u korist tužioca. Zakon je prekršen i u slučaju imenovanja direktora JP, jer je po u jednom slučaju jedan direktora po treći put postavljen u v. d. status, a zakon jasno kaže da se to može uraditi samo jednom, na šest meseci, a izuzetno dva puta. Iz navedenih razloga, tražimo od javnog tužioca da reaguje i spreči subotičku vlast da krši zakon, jer će sve to biti plaćeno iz džepova građana Subotice. Ni tu se spisak nezakonitosti ne završava, jer treba dodati i da je sekretar Skupštine grada morao biti razrešen te dužnosti kada je postavljen na mesto zamenika načelnika Gradske uprave, ali to nije urađeno, pa očekujem i reakciju Agencije za sukob interesa – istakao je Slavko Parać.

On je izjavio i da će subotička vlast, samo u toku ove godine platiti Evropskoj banci za obnovu i razvoj penale u iznosima od dva puta po 30 hiljada evra.

- U maju 2012. godini potpisan je ugovor o kreditu za izgradnju kolektora 2 i 7 i fabriku vode, što je uslov za dalji razvoj grada. Grejs period je krenuo, a „Vodovod i kanalizacija“ još uvek nije raspisao ni tender za ovaj posao. Zbog toga će ove godine biti plaćeni penali u ukupnom iznosu od 60 hiljada evra. I to će platiti građani Subotice – zaključio je Parać.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 23
Pregleda: 3111
Povezane teme

Slavko Parać

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.