Komentara: 2
Pregleda: 2735

"Palićka jedra 2017" za vikend na jezeru

05.07.2017. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Jedriličarski klub "Reful" organizuje za vikend, 8. i 9. jula, na jezeru Palić peto, jubilarno izdanje "Palićkih jedra". Učešće je najavilo 60 takmičara iz 5 klubova.
"Palićka jedra 2017" za vikend na jezeru

Regatno polje biće postavljeno u turističkom delu Palićkog jezera, a regatni odbor, kao i takmičari biće smešteni kod Sokolskog doma u blizini veslačkog kluba na Paliću. Regata je raspisana za sve klase što jedre u Srbiji.

Rezultati ove regate će direktno uticati na odabir učesnika koji će početkom augusta boraviti na kampu perspektivnih jedriličara u Golubcu.

Ova regata je za reprezentativce, među kojima je Petra Buljovčić iz "Refula", poslednja provera u u Srbiji pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Bugarskoj.  Petra se upravo vratila sa priprema u Puli gde je trenirala sa najboljim jedriličarima iz Hrvatske, Srbije, Češke i Nemačke. Pripreme je vodio Dario Kliba, trenutno najbolji hrvatski trener. JK Reful je uložio ogromnu energiju kako bi što bollje pripremio Petru za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Po rečima Zlatka Buljovčića, predsednika JK "Reful", velika zahvalnost ide lokalnoj samoupravi koja je pronašla sredstva da pomogne Petrine pripreme i omogući odlazak na EP.

"Palićka jedra 2017" za vikend na jezeru

Od klubova koji će učestvovati na jedriličarskoj regati "5. Palićka Jedra", pored domaćina su i Vojvodina (NS), AJK (BG), Zemun i Palić.

Start prve trke je predviđen u subotu u 12 časova, a zatvaranje manifestacije je predviđeno za nedelju u 16 časova. Organizator poziva građane da posete Palićko jezero tokom predstojećeg vikenda i uživaju u ovoj atraktivnoj manifestaciji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2735
Povezane teme

jedriličarstvo

jedriličarski klub reful

palićka jedra

jedriličarska regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.