Komentara: 9
Pregleda: 3374

Palić: kako efikasnije koristiti geotermalne vode za grejanje objekata

11.06.2014. u 17:14h
Izvor: Subotica.com
Na inicijativu preduzeća Park Palić u kongresnom centru Velika terasa, danas je organizovan sastanak između predstavnika ugostiteljskih objekata na Paliću i kompanije NIS Gazprom Neft – Direkcije za eksploataciju energetskih objekata, sa temom Geotermalni potencijal područja Palić.
Palić: kako efikasnije koristiti geotermalne vode za grejanje objekata

Sastanku je prisustvovalo 30 predstavnika turističke privrede sa Palića a razgovaralo se o mogućnostima korišćenja postojećih bušotina i geotermalne vode za grejanje objekata. Na sastanku su predstavljeni i primeri dobre prakse korišćenja geotermalne vode u Bečeju za potrebe banje, bazena i hotela, u Kuli u industrijskoj zoni za potrebe fabrika, u Mokrinu za grejanje farmi kao i za potrebe balneologije u Kanjiži i Banji Junaković. Takođe, predočena je i uspešna saradnja sa preduzećem Elitte Palić koje je trenutno i jedini na Paliću koje koristi geotermalnu vodu u svrhu grejanja turističkog objekta.

Cilj ovog sastanka je uspostavljanje kontakta sa predstavnicima kompanije NIS Gazprom Neft kako bi se cena grejanja smanjila i time povećala konkurentnost ugostiteljskog objekta na turističkom tržišt a geotermalna voda može da posluži i za bazene s obzirom da pojedine vile i hoteli na Paliću imaju otvoreni ili zatvoreni bazen

Palić: kako efikasnije koristiti geotermalne vode za grejanje objekata

Preduzeće Park Palić, insistiraće da se u narednim godinama intenzivnije investira u ovaj sistem, da bi bio dostupniji turističkoj privredi i turistima, kako bi ovaj resurs mogao da se koristi na isti način kao u razvijenim turističkim destinacijama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3374
Povezane teme

Park Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.