Komentara: 1
Pregleda: 1826

Paketi higijene za Mrežu organizacija za pružanje pomoći osobama sa invaliditetom

17.05.2021. u 16:24h
Izvor: Subotica.com  / Kabinet gradonačelnika
Gradonačelnik Stevan Bakić sastao se danas sa predstavnicima Mreže organizacija za pružanje pomoći osobama sa invaliditetom, koji su se zahvalili na podršci i brzoj realizaciji njihove inicijative da lokalna samouprava obezbedi 400 paketa higijene organizacijama koje Mreža okuplja.
Paketi higijene za Mrežu organizacija za pružanje pomoći osobama sa invaliditetom

Tokom susreta je naglašeno da Grad Subotica i dalje nastoji da podrži realizaciju mera koje imaju za cilj smanjenje siromaštva i ranjivosti pojedinaca, koji zbog bolesti, invalidnosti ili starosti nisu sposobni da sebi obezbede osnovne uslove za život.

Kako je navedeno, lokalna samouprava je prošle godine putem javnih konkursa za finansiranje projekata i programa u oblasti društvenog i humanitarnog rada, za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora i za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa u oblasti kulture, udruženjima koje okuplja Mreža iz gradskog budžeta ukupno opredelila 4,35 miliona dinara.

Paketi higijene za Mrežu organizacija za pružanje pomoći osobama sa invaliditetomIstaknuto je da će Grad Subotica, u skladu sa mogućnostima, i ubuduće podržavati rad Mreže koji je usmeren na unapređenje položaja i povećanje vidljivosti osoba sa invaliditetom, smanjenje stigmatizacije i diskriminacije i što celovitije uključivanje osoba sa invaliditetom u zajednicu.

Ukazano je i na potrebu jačanja partnerskog odnosa između lokalne samouprave i Mreže, kako bi se život osoba sa invaliditetom učinio što dostojanstvenijim i kako bi se zajednički dolazilo do rešenja za prepoznate probleme sa kojima se članovi organizacija u okviru Mreže svakodnevno susreću. 

Na sastanku je konstatovano da je Mreža otvorena za saradnju sa svim organizacijama civilnog društva, privrednim sektorom i svim ljudima koji mogu na bilo koji način da doprinesu poboljšanju statusa osoba sa invaliditetom u Subotici.

Paketi higijene za Mrežu organizacija za pružanje pomoći osobama sa invaliditetomMreža organizacija za pružanje podrške osobama sa invaliditetom grada Subotice trenutno okuplja 10 gradskih udruženja, a to su Centar za pravi život, Udruženje amputiranih i rođenih sa malformacijama Severnobačkog okruga, Mladi i selo, Udruženje multipla skleroze "Severna Bačka", Udruženje slepih i slabovidih Subotica, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Severnobačkog okruga, Udruženje distrofičara Severnobačkog okruga, Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "ZaJedno", Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Subotica i Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Subotica.  

Isporuka paketa članovima udruženja u okviru Mreže počela je danas i biće okončana u narednih nekoliko dana, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Izvor: Subotica.com / Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1826
Povezane teme

stevan bakić

mreža organizacija za pružanje pomoći osobama sa invaliditetom

paketi higijene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.