Komentara: 42
Pregleda: 8408

Pajtić obišao radove na rekonstrukciji operacionog bloka Opšte bolnice

18.03.2016. u 13:11h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Pokrajinske vlade, Bojan Pajtić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Nebojša Malenković obišli su radove na rekonstrukciji operacionog bloka Opšte bolnice, u koju je pokrajina preko konkursa u prethodnom periodu uložila oko 87 miliona dinara.
Pajtić obišao radove na rekonstrukciji operacionog bloka Opšte bolnice

Osim za rekonstrukciju operacionog bloka, deo opredeljenih sredstava namenjen je i za nabavku opreme za operacioni blok u vidu sterilizatora, kreveta i lampi.

- Biće obezbeđeno sve što je neophodno da se uslovi lečenja upodobe sa najvišim evropskim standardima. Investiranje u zdravlje jeste najvažnije i zbog toga smo na 87 miliona, obezbedili dodatnih 7 miliona za laparaskopski stub, koji će omogućiti mnogo bezbolnije i efikasnije lečenje. Kad ulažete toliko sredstava u opremu, u bolnicu, to znači više spašenih života, bolji standard življenja i kvalitetnije lečenje - naglasio je Bojan Pajtić.

Direktor Opšte bolnice, dr Goran Bićanin je istakao da je u poslednjih devet godina od kada je on na čelu ove zdravstvene ustanove, saradnja sa Pokrajinskom vladom odlična, te da je jedan od rezulatata te saradnje otvaranje najsavremenije jedinice za intezivno lečenje juna 2012. godine.

Pajtić obišao radove na rekonstrukciji operacionog bloka Opšte bolnice

- Sa sredstvima od Uprave za kapitalna ulaganja, koja smo dobili u prethodnom periodu mi ćemo ući u adaptaciju operacionih sala i indukcije i buđenja, pa ćemo zaokružiti tu priču sa još boljim uslovima za pacijente-rekao je dr Goran Bićanin i istakao - Opšta bolnica je prošle godine imala protokol od 12 902 operacije i to je jedan od najozbiljnijih protokola unašoj državi tako da ovo poboljšanje uslova i opreme značajno podiže nivo naše usluge.

Oni su podsetili da je deo opredeljenih sredstava u iznosu od 10 miliona dinara namenjen za opremanje Centra za vantelesnu oplodnju, čime će Opšta bolnica Subotica postati, posle Opšte bolnice Valjevo, druga ustanova na sekundarnom nivou za VTO.

Takođe, sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja biće podržan proces unapređenja Odeljenja radiologije i stvoreni slovi za projekat telemedicine.

Kako je prema rečima direktora Uprave za kapitalna ulaganja, Nebojše Malenkovića, zdravlje građana uvek na prvom mestu, raspisan je novi konkurs za opremanje bolnica i domova zdravlja na teritoriji Vojvodine. Na novi konkurs za koji je opredeljeno 150 miliona dinara, pristiglo je 217 prijava.

Izvor: Subotica.com
Bojan Pajtić u poseti bolnici: najava sanacije operacionog bloka Bojan Pajtić u poseti bolnici: najava sanacije operacionog bloka Bojan Pajtić u poseti bolnici: najava sanacije operacionog bloka Bojan Pajtić u poseti bolnici: najava sanacije operacionog bloka Bojan Pajtić u poseti bolnici: najava sanacije operacionog bloka Bojan Pajtić u poseti bolnici: najava sanacije operacionog bloka Bojan Pajtić u poseti bolnici: najava sanacije operacionog bloka Bojan Pajtić u poseti bolnici: najava sanacije operacionog bloka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 42
Pregleda: 8408
Povezane teme

subotička bolnica

Goran Bićanin

bolnica

opšta bolnica

bojan pajtić

nebojša malenković

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.