Komentara: 4
Pregleda: 2299

Pajtić: Do kraja juna ćemo konstituisati Vladu Vojvodine

14.06.2012. u 23:35h
Izvor: SuMedija
Dr Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine, danas je u Subotici izjavio da su u toku razgovori oko formiranja Vlade Vojvodine.
Pajtić: Do kraja juna ćemo konstituisati Vladu Vojvodine

Razgovaramo o formiranju pokrajinske Vlade, a očekujemo da će do kraja juna biti i konstituisana, pošto je kod nas situacija mnogo relaksiranija, nego na republičkom nivou.

Praktično, Demokratska stranka bi mogla sama da formira većinu u Skupštini Vojvodine. Međutim, mi to nećemo učiniti ranije, želimo da oko programa privlačenja stranih investicija, pokretanja investicionih projekata i obezbeđivanja najviših standrada usluga u zdravstvu, obrazovanju i zaštiti ljudskih i manjinskih prava, obezbedimo što širu podršku političkih stranaka, a samim tim i građana Vojvodine. Razgovaramo sa našim tradicionalnim partnerima, a nema razloga da ti razgovori traju duže od juna. Očekujem da to bude stabilna i uspešna Vlada u naredne četiri godine, jer će imati i stabilnu podršku Skupštine Vojvodine, rekao je Pajtić.

Pajtić je naveo i da ne očekuje veće promene oko rasporeda i broja sekretarijata.

- Razgovori se vode i oko tog pitanja. Razlike neće biti drastične. Očekujem sličan broj sekretarijata. Pošto smo već izvršili redukciju pokrajinske Vlade, teško je očekivati da sada bude još manje sekretarijata, iako je moj stav da bi Vlada mogla da bude manja od prethodne, ocenio je Pajtić.

On je naglasio da je najvažnije da posao u sekretarijatima obavljaju kvalitetni ljudi,a da su manje važna sama imena i stranke koje ih imenuju.

- Pregovori oko Vlade u Republici nemaju uzročno-posledičnu vezu sa formiranjem Vlade Pokrajine, jer je drugačija konstelacija odnosa u pokrajinskom parlamentu, a istovremeno, one stavke koje možda nisu participirale pre četiri godine u republičkim institucijama, danas mogu biti prihvatljive. Siguran sam da ćemo pre formiranja republičke Vlade imati gotove stavove oko formiranja Vlade u Pokrajini, istakao je Pajtić.

Izvor: Subotičke novine /N. Harminc

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2299
Povezane teme

bojan pajtić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.