Komentara: 22
Pregleda: 3976

Pad broja nezaposlenih u Vojvodini

04.08.2012. u 20:41h
Izvor: RTV Yueco
Ukupan broj nezaposlenih u Vojvodini je značajno smanjen u odnosu na prošlu i početak ove godine. Kako je na press konferenciji u Vladi Vojvodine objasnio Miroslav Vasin, pokrajinski funkcioner to pokazuje da napori koje čine pokrajinska administracija i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) daju rezultate.
Pad broja nezaposlenih u Vojvodini

Prema podacima NSZ, Pokrajinske službe za zapošljavanje, na kraju prošlog meseca u Vojvodini je bilo 198.045 nezaposlenih, za 5.088 manje nego u isto vreme 2011, saopšteno je na internet strani pokrajinske vlade. Krajem januara ove godine, u Pokrajini je bilo 207.429 nezaposlenih, što znači da je od početka godine taj broj smanjen za 9.384, navedeno je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni podaci istraživanja u okviru “Biznis barometra” o oceni poslovanja i očekivanja privrednika Vojvodine. Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je tom prilikom ocenio da su očekivanja privrednika o poslovnoj klimi u Vojvodini “pozitivnija nego što se misli i predstavlja javnosti” i dodao da su ta očekivanja izražena u oblasti poslovanja sa inostranstvom.

Prilikom prezentacije “Biznis barometra” rečeno je i da je do smanjena broja nezaposlenih došlo zbog nekih pozitivnih ekonomskih kretanja u Vojvodini (struktura izvoza i uvoza, povoljna struktura delatnosti i povoljan odnos zaposlenih u proizvodno i neproizvodnom sektoru).

Biznis barometar prvi informator tog tipa u Srbiji, koji su 2010. godine sačinili „Vojvodina CESS", Privredna komora Vojvodine i Bečki institut za međunarodne ekonomske odnose. Prevodi se na engleski jezik i distribuira zainteresovanim subjektima u regionu. Od kada je početkom ove godine Agencija za ravnomerni regionalni razvoj AP Vojvodine preuzela nadležnosti „Vojvodina CESS" sprovela je ukupno osam krugova istraživanja pod nazivom „Ispitivanje poslovne klime u Vojvodini". Istraživanja se sprovode kvartalno, putem slanja elektronskih upitnika za oko 1200 privrednika koji posluju u Vojvodini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 3976
Povezane teme

NSZ Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.