Komentara: 8
Pregleda: 2906

Ozelenjavanje Subotice

22.03.2012. u 13:50h
Izvor: RTV Yueco
Ozelenjavanje Subotice

MZ Kertvaroš uskoro bi trebalo da dobije zelenu oazu, zahvaljujući projektu rekultivizacije devastiranih i ozelenjavanja nekultivisanih površina, koji sprovodi grad Subotica sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine. Do kraja aprila sve 32 mesne zajednice dobiće po jedan zeleni kutak, što znači da će uskoro 65 hiljada kvadratnih metara u Subotici biti ozelenjeno. Ukupno će biti posađeno 1.100 listopadnih i zimzelenih drveća, kao i žbunastog grmlja (30.000 jediniki).

Zelena površina od 5000 kvadrtnih metara u MZ Kertvaroš jedna je od prvih zelenih oaza čije će uređenje uskoro biti završeno. Ono što ovoj površini daje dodatnu atraktivnost jeste brdo o kome se takođe vodilo računa pri planiranju uređenja ove površine. S obzirom na to da ono deci služi za razonodu i zimi i leti, sadnice će biti na dovoljnom rastojanju, kako bi se deca i dalje neometana igrala na brdu.

Nakon sadnje, i ova, ali i sve zelene površine, dobiće mobilijere, odnosno deo sa klupama gde će stanovnici moći da provode slobodne vreme.

Radovi na ozelenjavanju u sve 32 mesne zajednice trebalo bi da budu završeni do kraja aprila, odnosno do kraja sezone sadnje, dok će mobilijeri biti postavljani naknadno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2906
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

mz kertvaroš

ozelenjavanje parkova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.