Komentara: 4
Pregleda: 2889

Ozelenjavanje puta Jovana Mikića

20.03.2012. u 15:29h
Izvor: SuMedija
Ozelenjavanje puta Jovana Mikića

U mesnoj zajednici "Željezničko naselje", na putu Jovana Mikića, preciznije Libalegelő, u toku su radovi na ozelenjavanju nekultivisanih površina. Formiran je drvored sa preko 100 sadnica, i postavljeno oko 800 metara žive ograde.

Ozelenjavanje ove i još 31 površine u gradu odvija se u sklopu projekta "Rekultivacija devastiranih i ozelenjavanje nekultivisanih površina u Subotici" koji zajednički realizuju Grad Subotica i JKP "Čistoća i zelenilo". Projektom je obuhvaćena površina od 55.000 kvadrata, a biće zasađeno oko 1.100 stablašica i 30.000 jedinki šiblja za žive ograde

- Imamo strateško opredeljenje da Subotica postane "zeleni grad". Obezbedili smo sredstva iz Fonda za zaštitu životne sredine koja su namenjena za nova 32 parka u gradu, među kojima su potpuno preređenje parka Dudova šuma i drvoredi na Prozivci. Međutim, "zeleni grad" ne čine samo prakovi već i upravljanje otpadom, merenje raznih životnih uticaja na okolinu i zagađenja. Jednom rečju, zeleni grad je grad po meri čoveka. Subotica to želi da postane, a sve ovo što radimo su koraci u tom pravcu – rekla je prilikom obilaska radova članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i komunalne delatnosti Suzana Dulić.

ozelenjavanje

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2889
Povezane teme

željezničko naselje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.