Komentara: 15
Pregleda: 2917

Ovih dana novo prebrojavanje komaraca

22.07.2014. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
Iako je svojevremeno bilo najavljeno da će se od 5. do 19. juna izvršiti tretiranje komara to se nije desilo do danas, a razlozi su prvo bili loši vremenski uslovi, pa nedovoljna brojnost, pa će se procena potrebe tretiranja nastaviti i tokom ove sedmice.
Ovih dana novo prebrojavanje komaraca

Na desetak lokacija u gradu tokom ove sedmice, ponovo će biti postavljene klopke za komarce. Avio tretman upravo zavisi od broja komaraca koji se nađu u klopkama. O njihovoj brojnosti novosadska "Ciklonizacija" sa kojom Grad ima ugovor, dostaviće izveštaj, prenosi Radio Subotica

Ukoliko rezultati prebrojavanja budu odgovarajući, pristupiće se avio tretmanu. Referentne vrednosti koje su potrebne da bi se obavio avio tretman propisala je Svetska zdravstvena organizacija, a ona za kućne komarce iznosi od 70 do 80 jedinki, a za rečne komarce 20 jedinki po klopci.

Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj, privredu, poljoprivredu, komunalne poslove i zaštitu životne sredine obavestio je javnost još krajem maja da je po mesnim zajednicama na teritoriji Grada Subotice izvršena podela BTI tableta – biološkog preparata protiv larvi komaraca, te da se ovaj preparat može koristiti za uništavanje larvi komaraca u dvorištima, vlažnim podrumima, septičkim jamama, zapušenim olucima i drugim manjim vodenim površinama što bi moglo značajno da pomogne u borbi protiv ovih insekata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 2917

Povezane vesti

Povezane teme

komarci u Subotici

komarci Subotica

zaprašivanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.