Komentara: 4
Pregleda: 1986

Ove godine ipak bez akcionog plana za organsku poljoprivredu

29.12.2014. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
Iako je to bilo očekivano, Akcioni plan razvoja razvoja organske poljoprivrede za period do 2020. godine u Subotici neće biti usvojen ove godine. Ovaj dokument nije se našao na dnevnom redu sednicu Skupštine grada koja je zakazana za sutra, a nadležni u Udruženju Terras očekuju da ovaj dokument bude usvojen već na prvoj narednoj sednici naredne godine. Lokalni akcioni plan razvoja organske poljoprivrede je samo jedna od aktivnosti ovog udruženja koja je istaknuta na konferenciji za novinare povodom završetka kalendarske 2014. godine.
Ove godine ipak bez akcionog plana za organsku poljoprivredu

Udruženje Terras obeležilo je ove godine trogodišnjicu rada Arhus centra, koji je imao 30-tak prijava građana vezanih za rupe na trotoarima, problem ambrozije, problemi baznih stanica mobilne telefonije, kao i otkupnih stanica, gde su pokrenuti i određeni sudski postupci. Problemi su rešavani u saradnji sa Kontakt centrom, ali aktiviste zabrinjava to što je za rešavanje problema poput rupe u trotoaru bilo potrebno čak četiri meseca.

Akcioni plan razvoja razvoja organske poljoprivrede za period do 2020. godine je jedna od najvećih aktivnosti ovog udruženja u 2014. godini, suprotno očekivanom, neće se naći pred odbornicima Skupštine grada ove godine.

Više informacija o aktivnostima i rezultatima, kako Arhus centra, tako i Udruženja Terras građani mogu saznati u ekološkom informatoru “Horizonti”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1986
Povezane teme

organska poljoprivreda

terras

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.