• Pregleda: 1640

Ove godine ipak bez akcionog plana za organsku poljoprivredu

Iako je to bilo očekivano, Akcioni plan razvoja razvoja organske poljoprivrede za period do 2020. godine u Subotici neće biti usvojen ove godine. Ovaj dokument nije se našao na dnevnom redu sednicu Skupštine grada koja je zakazana za sutra, a nadležni u Udruženju Terras očekuju da ovaj dokument bude usvojen već na prvoj narednoj sednici naredne godine. Lokalni akcioni plan razvoja organske poljoprivrede je samo jedna od aktivnosti ovog udruženja koja je istaknuta na konferenciji za novinare povodom završetka kalendarske 2014. godine.
Ove godine ipak bez akcionog plana za organsku poljoprivredu

Udruženje Terras obeležilo je ove godine trogodišnjicu rada Arhus centra, koji je imao 30-tak prijava građana vezanih za rupe na trotoarima, problem ambrozije, problemi baznih stanica mobilne telefonije, kao i otkupnih stanica, gde su pokrenuti i određeni sudski postupci. Problemi su rešavani u saradnji sa Kontakt centrom, ali aktiviste zabrinjava to što je za rešavanje problema poput rupe u trotoaru bilo potrebno čak četiri meseca.

Akcioni plan razvoja razvoja organske poljoprivrede za period do 2020. godine je jedna od najvećih aktivnosti ovog udruženja u 2014. godini, suprotno očekivanom, neće se naći pred odbornicima Skupštine grada ove godine.

Više informacija o aktivnostima i rezultatima, kako Arhus centra, tako i Udruženja Terras građani mogu saznati u ekološkom informatoru “Horizonti”.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

4
dragan Odgovori
Znaci nema novaca iz budzeta....steta velika
Vesko Odgovori
Bit ce, ako se proda Telekom. Verovatno necemo dugo cekati. Ima svima da nam bude
bolje, jer ce kreniti i Dinkiceve akcije. Ima da se obogatimo kao mali akcionari AGROKOMBINATA.
karlo Odgovori
Eh, da, TERAS - udruženje za namicanje budžetskih para, trošenje međunarodnih fondova, [*...*] i ko zna šta još. Žao im što neće dobiti novac za 10 telefonskih poziva godišnje. Kako in nije sramota hvaliti se velikim dostignućima: 0.8 telefonskih poziva nezadovoljnih građana mesečno i besmisleni dokument - akcioni plan - koji se bavi prepisivanjem i lepim željama. Kako da akcioni plan donosi jedno sumljivo (privatizovano), udruženje čije se vođe naslađuju tuđim parama, putuju po svetu, a članovi nikakve koristi od toga nemaju. Obavezujuće planske dokumente donosi u ovom slučaju lokalna samouprava, a ne neki nabeđeni novinari i glasni prevaranti, u korist građana Grada, a ne zarad kućnih budžeta samoreklamirajućih ostataka prevaziđenog i propalog sistema. Sramota.
Karelia Odgovori
Kakva crna organska poljoprivreda , kad sav taj gmo cuci u poljima ?!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.