Komentara: 4
Pregleda: 3095
Foto

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

30.11.2023. u 11:08h
Izvor: Subotica.com
Danas je otvoreno Prihvatilište za beskućnike, koje se nalazi u Ulici braće Radić 83, a uput za zbrinjavanje socijalno najugroženijih sugrađana izdaje Centar za socijalni rad.
Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

Za potrebe funkcionisanja privremenog Prihvatilišta za beskućnike iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 870 hiljada dinara, a iz lokalne samouprave najavljuju da će naredne godine ta sredstva biti povećana kako bi se produžio njegov rad.

Nakon sastanka održanog sa predstavnicima Centra za socijalni rada i Crvenog krsta doneta je odluka da ove godine Prihvatilište otvorimo ranije nego prethodnih godina, a sve sa ciljem da produžimo njegov rad na duže od tri meseca - istakao je član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija ĐukanovićOd 13. decembra prošle godine do 13. marta tekuće godine, ovde je zbrinuto ukupno 20 naših sugrađana.

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

Kao i raniji godina, Centar za socijalni rad vrši procenu stanja i potreba potencijalnih korisnika i daje uput za smeštanje u Prihvatilište za beskućnike. 

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

Ovde ne mogu da se smeste nepokretne osobe, oni koji nisu sposobni za samoposluživanje, kao ni osobe čije zdravstveno stanje zahteva tuđu negu i pomoć - objašnjava direktorka subotičkog Centra za socijalni rad, Brigita Janošič Barati - Naši stručni radnici obilaziće korisnike tokom  boravka u Prihvatilištu i procenjicati njihovo stanje i potrebe.

Iz Crvenog krsta Subotica navode da će Subotičanima koji tu budu zbrinuti biti obezbeđena tri obroka dnevno, topli napici, kao i sredstva za ličnu i kolektivnu higijenu. 

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

- Crveni krst će, u saradnji sa Domom zdravlja, obezbediti najmanje dva lekarska pregleda i voditi računa o tome da korisnici tokom celokupnog boravka budu i zdravstveno zbrinuti - navodi sekretar Crvenog krsta Subotica, dr Siniša TrajkovićKapacitet Prihvatilišta je 12 kreveta, a ukoliko se ukaže potreba možemo ubaciti još maksimalno dva ležaja.

Izvor: Subotica.com
Obilazak Privremenog prihvatilišta za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatilišta za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatilišta za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatilišta za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatilišta za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatilišta za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatilišta za beskućnike Obilazak Privremenog prihvatilišta za beskućnike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 2 dana
Komentara: 4
Pregleda: 3095
Povezane teme

centar za socijalni rad

gradsko veće

prihvatilište za beskućnike

ilija đukanović

crveni krst subotica

dr siniša trajković

privremeno prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.