Komentara: 9
Pregleda: 4022

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

30.01.2014. u 15:24h
Izvor: RTV Yueco
Prihvatilište za beskućnike u Gajevoj ulici 50 i zvanično je počelo sa radom. Prethodnih dana, zbog niskih temperatura nekoliko najugroženijih sugrađana je na ovoj adresi već zatražilo utočište, ali samo privremeno, jer objekat nije bio zvanično otvoren.
Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

Od danas, pa dok vremenske prilike budu zahtevale ugroženim sugrađanima će uz finansijsku podršku Grada, celodnevnu pomoć pružati volonteri Crvenog krsta i Karitasa.

Objekat na adresi Gajeva 50, u kojem svake godine utočište pronalaze najugroženiji sugrađani trenutno je prazan, ali sve je spremno za prihvat lica, koji se nađu u stanju socijalne potrebe. Od početka nedelje, zbog nižih temperatura, nekoliko beskućnika je već potražilo smeštaj. Pošto Prihvatilište nije bilo zvanično otvoreno, članovi Karitasa omogućavali su beskućnicima boravak u toplom u toku prepodnevnih sati, kao i topli napitak.

Od danas je prihvatiliše i zvanično otvoreno, problem smeštaja  najugroženijih sugrađana je rešen u koordinaciji gradonačelnika, GV, Centra za socijalni rad,  Crvenog krsta i Karitasa.

Ovaj vid zaštite najugroženijih građana funkcionisaće sve  dok Štab za vanredne situacije grada ne donese odluku o njegovom ukidanju. Do tada Crveni krst će svakodnevno obezbeđivati ugroženim građanima tri obroka, odeću, obuću, sredstva za ličnu higijenu, kao i preventivno-zdravstvenu zaštitu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 4022
Povezane teme

prihvatilište subotica

prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.