Komentara: 0
Pregleda: 3486

Otvoreni univerzitet nastavlja sa kursevima

04.10.2020. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
Otvoreni univerzitet Subotica nastavlja sa kursevima u okviru Centra za obrazovanje koji, promovišući koncept doživotnog učenja, nudi širok spektar obrazovnih sadržaja. Sve obuke se organizuju uz poštovanje mera i opreza protiv sprečavanja širenja covid-19 po preporuci Vlade Srbije.
Otvoreni univerzitet nastavlja sa kursevima

Otvoreni univerzitet je kuća znanja, s tradicijom dugom 65 godina u neformalnom obrazovanju odraslih. Sve obuke organizuju se u kabinetima specijalizovanim za tip kursa, osim praktičnog dela obuka za kuvare, poslastičare, pekare i cvećare. Svi kursevi su podeljeni u četiri škole, a to su Škola stranih jezika, Škola računara, Škola zanimanja i Škola lepote.

- Zbog epidemiološke situacije, od marta do avgusta nismo imali organizovane obuke, pa su mnogi polaznici posle pauze nastavili svoje započete kurseve, a neki su strpljivo čekali upravo jesen da usvoje nova znanja. Najveće interesovanje je za Školu lepote i Školu zanimanja. Većina obuka počinje u ovom jesenjem periodu, jer nas jesen asocirana na školu i na usvajanje novih znanja -kažu na Otvorenom univerzitetu. - Najbrojnije grupe su nam na kursevima za relaksacionu masažu, za profesionalnog šminkera, kuvara, poslastičara i pekara. Iskustvo nam govori da upravo posle ovih obuka polaznici najbrže započinju ili dobijaju novi posao. Trenutno nam je u toku kurs za muškog i ženskog frizera, specifično za njega je da tokom obuke u našem učeničkom frizerskom salonu sugrađani i sugrađanke mogu besplatno da dobiju frizerske usluge naših polaznika, uz stručan nadzor predavača.

Tokom oktobra u planu je da počne obuka za osnove računovodstva, za koji se najviše interesuju naši stariji sugrađani jer dobijaju znanja za samostalan rad na računaru, zatim za pedikir i manikir, nadogradnju noktiju, kao i za učenje mađarskog i nemačkog jezika.

- Mogućnost plaćanja je na više mesečnih rata. Prijava traje tokom čitave godine, čim prikupimo dovoljan broj zainteresovani, formiramo nove grupe - poručuju na Otvorenom univerzitetu.

Više informacija zainteresovani sugrađani mogu da dobiju na info pultu Otvorenog univerziteta ili putem telefona 024/554-600.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3486
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

kursevi na Otvorenom univerzitetu

kursevi u subotici

kursevi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.