• Pregleda: 3184

Otvoreni i efikasni razgovori sa ministarkom Zoranom Mihajlović

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas u zgradi Vlade Srbije sa gradonačelnikom Subotice Jeneom Maglaijem, predsednikom opštine Tutin Šemsudinom Kučevićem, gradonačelnikom Zaječara Velimirom Ognjenovićem i njihovim saradnicima i na taj način započela praksu kojom će svakog četvrtka organizovati prijem najmanje tri opštine kako bi pomogla u rešavanju problema lokalnih samouprava u Srbiji.
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Otvoreni i efikasni razgovori sa ministarkom Zoranom Mihajlović

- Sasvim smo sigurni da je to jedan od načina da saznamo za neke njihove probleme koji nam nisu poznati i pokušamo zajednički da ih rešimo. Želja nam je da smanjimo birokratiju, procedure i sve ono što je između lokalne samouprave i države i budemo efikasniji, pre svega na dobrobit građana – istakla je, obraćajući se novinarima posle sastanaka, Zorana Mihajlović.

Uz konstataciju da je izvesno da je lokalnim samoupravama potrebna pomoć državnih organa, ali da je i državnim organima potrebna pomoć lokalnih samouprava, ona je kazala da su na današnjim, odvojenim sastancima razmatrani problemi u vezi sa putnom, železničkom i građevinskom infrastrukturom i da je dogovoreno da se svaki od tih problema rešava već sledeće sedmice na pojedinačnim dodatnim sastancima sa predstavnicima javnih preduzeća.

(foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

- Bilo je i pitanja koja nisu u ingerenciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali i tu smo se dogovorili da organizujemo sastanke i sa drugim ministarstvima ukoliko je reč o problemima koji spadaju u njihovu nadležnost – rekla je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Maglai je pohvalio rešenost potpredsednice Vlade da direktno razgovara sa predstavnicima opština i gradova o problemima na lokalu i ocenio da je to konkretan korak u pravcu prevazilaženja mnogih problema.

- Razgovarali smo o konkretnim temama, otvoreno i veoma efikasno. Nadam se da ćemo u kratkom vremenskom periodu uživati i benefite ovih naših razgovora – naglasio je Jene Maglai.

Na sastanku sa potpredsednicom Vlade i njenim timom, gradonačelnik Maglai sa saradnicima pokrenuo je pitanja izgradnje zaobilaznice oko Subotice, tzv. „Ipsilon kraka“; izgradnje železničkog robnog terminala; finansiranja završetka radova na zgradi Narodnog pozorišta; upisa javne svojine grada Subotice na nepokretnostima u centru grada u zoni koja je pod posebnom zaštitom; dosledne primene propisa o raspodeli nenamenskih transfernih sredstava lokalnim samoupravama; stvaranja zakonskih mogućnosti da se sredstva ostvarena iz oblasti poljoprivrede delom koriste i za druge namene van oblasti poljoprivrede i Doma vojske.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

10
Sojic Odgovori
Katastrofa!
ffilozoff Odgovori
AJD,da ne komentarisem i ZAPAMTIM-a za 6 meseci cu pitati Maglaia sta je dogovoreno-taman BOZIC!!!
Mikas Odgovori
Da li si Jene spomenuo i Mol pumpu i zemljista raznorazna [*...*]
Pametnjaković Odgovori
Naslov:
"Otvoreni i efikasni razgovori sa ministarkom Zoranom Mihajlović"

Pa za sada se čini da su razgovori otvoreni, a da li su efikasni, to ćemo tek kroz izvesno vreme da vidimo.
Kobescxak Odgovori
Trebali se povesti i dogradonacelnika!
Vesko Odgovori
Stvarno, velika greska sto nas nije predstavljao i zam. gardonacelnika, kao iskusan privrednik i veo-
ma bogatom biografijom, u rukuvođenju poljop. kombinata i nasim gradom, do penzije i u penziji.
sanja Odgovori
Ovi nasi doslovce shvatili ,izloziti ministarki nase probleme.
Poveli Anu Lackovic i izlozili ministarki.
Alen Odgovori
vidi ovde je i Dubravka, sefica Dulicevog kabineta nacelnika okruga dok je bio....HAOS!
suboticanka Odgovori
nije cudo da nema para za Suboticu kad ovi vide ko nas predstavlja ne treba nida znaju kao mi ko su vidi se sve odma.verovala sam gospodinu Maglaiju ali sada vidim da se i on kao i drugi okruzi nesposobnim i poslusnim. Gospodin Pastor molim Vas da VI uradite neki pomak za nas grad!
Always Ultra Odgovori
Ma nit su otvoreni nit su efikasni nit su razgovori.
Ocekujem dalje pogorsanje i raspadanje ovog grada !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.