Komentara: 10
Pregleda: 3270

Otvoreni i efikasni razgovori sa ministarkom Zoranom Mihajlović

26.06.2014. u 20:14h
Izvor: Subotica.rs
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas u zgradi Vlade Srbije sa gradonačelnikom Subotice Jeneom Maglaijem, predsednikom opštine Tutin Šemsudinom Kučevićem, gradonačelnikom Zaječara Velimirom Ognjenovićem i njihovim saradnicima i na taj način započela praksu kojom će svakog četvrtka organizovati prijem najmanje tri opštine kako bi pomogla u rešavanju problema lokalnih samouprava u Srbiji.
Otvoreni i efikasni razgovori sa ministarkom Zoranom Mihajlović

- Sasvim smo sigurni da je to jedan od načina da saznamo za neke njihove probleme koji nam nisu poznati i pokušamo zajednički da ih rešimo. Želja nam je da smanjimo birokratiju, procedure i sve ono što je između lokalne samouprave i države i budemo efikasniji, pre svega na dobrobit građana – istakla je, obraćajući se novinarima posle sastanaka, Zorana Mihajlović.

Uz konstataciju da je izvesno da je lokalnim samoupravama potrebna pomoć državnih organa, ali da je i državnim organima potrebna pomoć lokalnih samouprava, ona je kazala da su na današnjim, odvojenim sastancima razmatrani problemi u vezi sa putnom, železničkom i građevinskom infrastrukturom i da je dogovoreno da se svaki od tih problema rešava već sledeće sedmice na pojedinačnim dodatnim sastancima sa predstavnicima javnih preduzeća.

(foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

- Bilo je i pitanja koja nisu u ingerenciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali i tu smo se dogovorili da organizujemo sastanke i sa drugim ministarstvima ukoliko je reč o problemima koji spadaju u njihovu nadležnost – rekla je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Maglai je pohvalio rešenost potpredsednice Vlade da direktno razgovara sa predstavnicima opština i gradova o problemima na lokalu i ocenio da je to konkretan korak u pravcu prevazilaženja mnogih problema.

- Razgovarali smo o konkretnim temama, otvoreno i veoma efikasno. Nadam se da ćemo u kratkom vremenskom periodu uživati i benefite ovih naših razgovora – naglasio je Jene Maglai.

Na sastanku sa potpredsednicom Vlade i njenim timom, gradonačelnik Maglai sa saradnicima pokrenuo je pitanja izgradnje zaobilaznice oko Subotice, tzv. „Ipsilon kraka“; izgradnje železničkog robnog terminala; finansiranja završetka radova na zgradi Narodnog pozorišta; upisa javne svojine grada Subotice na nepokretnostima u centru grada u zoni koja je pod posebnom zaštitom; dosledne primene propisa o raspodeli nenamenskih transfernih sredstava lokalnim samoupravama; stvaranja zakonskih mogućnosti da se sredstva ostvarena iz oblasti poljoprivrede delom koriste i za druge namene van oblasti poljoprivrede i Doma vojske.

Izvor: Subotica.rs
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 3270
Povezana vest
Povezane teme
jene maglai ilija maravić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.