Komentara: 12
Pregleda: 10055

Otvorena zgrada Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu

18.11.2015. u 17:27h
Izvor: RTV Yueco
Studenti odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu na Međunarodni dan studenata dobili su novu zgradu, izgrađenu po najvišim standardima koja će i njima i njihovim profesorima omogućiti najsavremenije uslove za rad. Jučerašnja svečanost u Bujanovcu okupila je veliki broj zvanica iz javnog i političkog života i diplomatskog kora, predvođenih premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Otvorena zgrada Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu

U prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića i drugih zvanica, juče je svečano otvorena nova zgrada odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu. Studenti ekonomije srpske, albanske i romske nacionalnosti dobili su najsavremenije uslove za rad.

Na odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice nastava se odvija na srpskom i albanskom jeziku, a preko 400 studenata i nastavnika su na površini od 2.350 metara kvadratnih dobili amfiteatar, moderne učenioce, prostorije za rad Studentskog parlamenta, biblioteku, čitaonicu i internetkafe.

Otvorena zgrada Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu

Premijer je poručio studentima odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu da budu marljivi, da uče, da je to najvažnije i da niko ne može da im oduzme znanje. 

Sve je počelo pre četiri godine, kada je na inicijativu tadašnjeg ministra prosvete Žarka Obradovića otvoreno odeljenje ovog fakulteta u Bujanovcu. Četiri godine kasnije, juče su promovisani i prvi diplomirani ekonomisti koji su znanje stekli na ovom fakultetu.

Otvorena zgrada Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu

Projekat izgradnje zgrade finasirala je EU preko svojih fondova, uz podršku Vlada Srbije i Švajcarske i misije OEBS-a u Srbiji. Ukupna vrednost je preko 1,2 miliona evra.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i savetnik premijera Srbije Gojko Radić i predsednik Regionalne privredne komore Subotica Slobodan Vojinović.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 10055
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

ekonomski fakultet u bujanovcu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.