Komentara: 0
Pregleda: 3099
Foto

Otvorena XXII izložba Božićnjaka

08.12.2018. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Etnološkog odeljenja "Blaško Rajić" pri Katoličkom društvu "Ivan Antunović", sinoć je u Vestibilu Gradske kuće otvorena XXII izložba Božićnjaka, koja se može pogledati do 13. decembra.
Otvorena XXII izložba Božićnjaka

Tradicionalna izložba Božićnjaka održava se od 1997. godine uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića. Izložba je okupila veliki broj izlagača, kao i mnogih zainteresiranih za ovu lepu tradiciju Hrvata u Bačkoj.

Program je započela ženska pevačka grupa "Prelje" HKC "Bunjevačko kolo" izvođenjem prigodne adventske pesme "Zlatnih krila".

Potpredsednik Katoličkog društva „Ivan Antunović“, Lazar Cvijin, u svom obraćanju prisutnima izrazio je zahvalnost svima koji učestvuju u organizaciji  izložbe, kao i udruženjima sa kojima društvo sarađuje. Izložbu je zatim otvorio velečasni Julije Bašić, župnik župe Uznesenja Blažene Device Marije na Bikovu

Otvorena XXII izložba Božićnjaka

Na kraju programa grupa "Prelje" izvela je tradicionalnu božićnu pesmu "Spavaj mali Božiću", a zatim su podeljene zahvalnice izlagačima i učesnicima izložbe.

Uz izložene Božićnjake, priređene su i dve prodajne izložbe - Likovnog odeljenja HKC "Bunjevačko kolo" i likovno-slamarskog odeljenja HKPD "Matija Gubec" iz Tavankuta.

Otvorena XXII izložba Božićnjaka

Izvor: Subotica.com
XXII Izložba Božićnjaka XXII Izložba Božićnjaka XXII Izložba Božićnjaka XXII Izložba Božićnjaka XXII Izložba Božićnjaka XXII Izložba Božićnjaka XXII Izložba Božićnjaka XXII Izložba Božićnjaka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3099
Povezane teme

izložba božićnjaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.