Komentara: 3
Pregleda: 4245
Foto

Otvorena prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša

01.06.2017. u 14:43h
Izvor: Subotica.com
Na Otvorenom univerzitetu sinoć je otvorena izložba prodajnog karaktera, čiji je prihod namenjen za lečenje poznatog subotičkog slikara, Đerđa Boroša. Izložene radove od oko 130 autora, sugrađani će moći da kupe po vrlo pristupačnim cenama.
Otvorena prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša

Otvaranju izložbe prisustvovali su saradnici, kolege i prijatelji slikara Đerđa Boroša, koji su i organizovali ovaj humani čin.

- Ova izložba je specifična, jer ima za cilj humanitarnu pomoć našem kolegi Đerđu Borošu. Iako je samostalno prikupio jedan deo novca, kao njegovi saradnici i prijatelji, odlučili smo da našim skromnim prilogom i delom učestvujemo u ovoj akciji i da mu pomognemo - rekao je Đuro Maravić, vlasnik galerije Maravić, i poželeo kolegi uspešnu operaciju i ozdravljenje.

Otvorena prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša

Humanitarna izložba privukla je oko 130 autora iz naše zemlje, Rumunije, Mađarske i Slovačke. Likovni kritičar, Mile Tasić, rekao je da do sada nije bio na izložbi u kojoj je učestvovalo više autora.

- Đerđ Boroš nas je okupio i on je zaslužan što je ovoliko autora na ovoj postavci. Kada smo pripremali ovu izložbu, naša strepnja kao organizatora se vrlo brzo raspršila, jer su nam od samog početka zvonili telefoni, ljudi su se i preko interneta raspitivali gde da pošalju radove, i na koji način mogu da učestvuju u izložbi. Verujte mi da su ovde dela umetnika iz kolekcija koje im najviše znače, koja su im najvrednija i da su dali ono najbolje od sebe, upravo zato što je ova akcija plemenita - rekao je Tasić.

Otvorena prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša

Đerđu Borošu je neophodna hirurška intervencija na srcu, izvodljiva samo u inostranstvu. Pre desetak dana, subotički slikar je imao samostalnu izložbu, na kojoj je prodavao radove od najranijih dana, od kojih su gotovo svi prodati. Sinoć se zahvalio kolegama što su omogućili da se druga izložba realizuje.

- Zahvaljujem se svima koji žele da mi pomognu u ovoj teškoj situaciji, ali kada sam pored ovako divnih ljudi, sve teškoće su mnogo lakše i lakše ću ih prebroditi. Optimista sam i mislim da ću kroz nekoliko meseci ponovo ovde stajati i otvarati novu izložbu - rekao je Boroš, koga intervencija na srcu očekuje 13. juna.

Otvorena prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša

Izložba će do subote biti postavljena na Otvorenom univerzitetu, nakon čega se seli u Mađarski kulturni centar "Nepker“, gde će se dalje prodavati.

Izvor: Subotica.com
Prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša Prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša Prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša Prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša Prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša Prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša Prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša Prodajna izložba namenjena lečenju Đerđa Boroša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4245
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

prodajna izložba slika

mile tasić

đerđ boroš

šandor sekereš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.