Komentara: 2
Pregleda: 3985

Otvorena nova dečija ambulanta u bolnici

25.03.2013. u 15:40h
Izvor: SuMedija
U subotičkoj bolnici danas je otvoren novi deo polikliničkog dela Službe za pedijatriju. Direktor bolnice Goran Bićanin, istakao je da je nova dečja ambulanta, iako su radovi kasnili nekoliko godina, izuzetno značajna jer će olakšati rad dečijeg odelenja a i biti korisnija za male pacijente i njihove roditelje.
Otvorena nova dečija ambulanta u bolnici

Sredstva za opremanje nove dečije ambulante obezbeli su bolnica i pojedini donatori.

Na ovaj način deca i roditelji ne moraju više da specijalističke preglede i pretrage obavljaju na osmom spratu, a ono će od sada služiti samo za stacionarno lečenje mališana — istakao je dr Atila Čengeri, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu politiku i zaštitu životne sredine. Dodao je i da je ovo iskorak u pružanju još bolje zdravstvene zaštite Subotičana.

Prema rečima načelnice odelenja pedijatrije dr Katje Puleve, ova investicija jedna je od najvećih u poslednjih 20 godina na dečijem odelenju, a prostorije su opremljene po najsavremenijem standardima. Na ovaj način deci se pružaju najbolji uslovi za lečenje u, kako je rekla, Srbiji. Ona je navela i da je u planu da se u skorije vreme renovira i samo dečije odelenje na osmom spratu.

Raspored rada u dečijoj ambulanti ostaje isti kao i do sada, zakazivanje pregleda se vrši na lokal 427, a nova ambulanta počeće da radi sutra ujutru u 7 časova. Prostorije novootvorene dečije poliklinike se nalaze u novom polikliničkom delu bolnice iznad rendgena, na prvom spratu.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3985
Povezane teme

bolnica

opšta bolnica

dečja ambulanta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.