Komentara: 1
Pregleda: 2770

Otvorena Likovna kolonija "Bunarić 2017"

17.08.2017. u 17:17h
Izvor: Subotica.com
U okviru manifestacije “Dužijanca“ u  Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ otvorena je 21. po redu Međunarodna likovna kolonija „Bunarić 2017“, koja je okupila oko 35 slikara iz naše i susednih zemalja.
Otvorena Likovna kolonija "Bunarić 2017"

Slikari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i naše zemlje, među kojima su najbrojniji članovi Hrvatskog kulturnog centra, do subotote će slikati motive koji simbolišu žetalačke svečanosti, u tehnici po izboru.

- Likovna kolonija u sklopu „Dužijance“ se uvek održava nedelju dana nakon centralne svečanosti. I ove godine smo okupili slikare iz više država, te kolonija ima međunarodni karakter. Svake godine se dogovaramo sa slikarima učesnicima da provuku teme vezane za Dužijancu, svako na svoj način i da tehniku prilagode ovim motivima. Svi su slobodni u odabiru tehnike, biće radova u tehnici ulje na platnu, akvarel, akril, pastel - kaže Josipa Križanović, članica Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ dodajući da će ljubitelji umetnosti radove moći da pogledaju u subotu, kada će kolonija svečano biti zatvorena.

Među učesnicima likovne kolonije „Bunarić“, prvi put je  i slikar iz Osjeka, Zlatko Krstić. Kako najviše voli da slika gradske motive, Zlatko je kaže da će se pored žita i ravnice, na njegovim slikama naći i motivi Subotice.

- Motivi grada preovladavaju uvek na mojim slikama, tako će biti i ovde, jer je Subotica  jako lep grad, ne mogu dozvoliti  da ti motivi ostanu nezabeleženi. Uz to, na slikama će biti i seoski motivi kao i motivi ravnice, koji su mi poznati, jer je sve isto kao i kod nas - kaže Zlatko Krstić.

Kao i svake godine, izložba radova nastalih na likovnoj koloniji biće priređena na jesen.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2770
Povezane teme

hrvatski kulturni centar bunjevačko kolo

likovna kolonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.