Komentara: 9
Pregleda: 3830
Foto

Otvorena kancelarija granskog sindikata IER „Nezavisnost“

26.09.2017. u 17:29h
Izvor: Subotica.com
Granski sindikat IER-a (industrije, energetike i rudarstva) „Nezavisnost“ otvorio je danas regionalnu kancelariju u našem gradu.
Otvorena kancelarija granskog sindikata IER „Nezavisnost“

Cilj otvaranja kancelarije koja će biti nadležna za ceo Severnobački okrug je da se organizovano pruži pomoć zaposlenima u ovim oblastima.

- Namera nam je da ova kancelarija preraste u povereništvo celog Ujedinjenog granskog sindikata „Nezavisnost“ i to je značajno jer se sada radi na reformi sindikata i borbi za zarade, manje nejednakosti, dostojanstven rad... Najpre ćemo radi na obnovi mreže lokalnih socijalekonomskih saveta, čiji je cilj da se bave položajem zaposlenih i odnosima sa teritorijalne samouprave, jer je većina ovlašćenja na lokalu i to se ne može rešiti ni u Novom Sadu ili Beogradu, već samo u Subotici – ističe Zoran Stojiljković, predsednik UGS „Nezavisnost“.

Otvorena kancelarija granskog sindikata IER „Nezavisnost“

Predstavnici UGS „Nezavisnost“ posetili su danas i menadžment i sindikalnu organizaciju u kompaniji „Norma grupa“, koja posluje u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“.

- Cilj otvaranja ove kancelarije ja da bude servis svim radnicima u Subotici i šire, da imaju gde da se obrate i raspitaju za svoja prava – najavljuje Dragoslav Velemirov, regionalni poverenik IER-a i predsednik sindikata u „Norma grupi“. - Sa druge strane, i radnici moraju da budu svesni da postoje prava radnika i poslodavca i ova kancelarija treba da i jedne i druge sedne za isti sto, da razgovaramo kako bi svi poštovali pravila igre. Što se tiče prava radnika - plate zaposlenih u inostranim kompanijama mogu i moraju da budu više, a što se tiče bolovanja, prekovermenog rada, noćnog rada i svih ostalih odredaba kolektivnog ugovora je maksimalno ispoštovan. Međutim, taj zapadni sistem, presing prema radu i zahtevi koje ovde ljudi malo teže podnose.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje kancelarije granskog sindikata "Nezavisnost" Otvaranje kancelarije granskog sindikata "Nezavisnost" Otvaranje kancelarije granskog sindikata "Nezavisnost" Otvaranje kancelarije granskog sindikata "Nezavisnost" Otvaranje kancelarije granskog sindikata "Nezavisnost" Otvaranje kancelarije granskog sindikata "Nezavisnost" Otvaranje kancelarije granskog sindikata "Nezavisnost" Otvaranje kancelarije granskog sindikata "Nezavisnost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3830
Povezane teme

sindikat nezavisnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.