Komentara: 3
Pregleda: 1888

Otvorena izložba "Vojvođansko mađarsko slikarstvo 2017."

21.02.2018. u 15:27h
Izvor: TV Subotica
U Galeriji  Otvorenog univerziteta, sinoć je otvorena  izložba slika „Vojvođansko mađarsko slikarstvo 2017“. Na izložbi su predstavljena  dela 34 slikara, nastala na likovnim kolonijama širom Vojvodine.
Otvorena izložba "Vojvođansko mađarsko slikarstvo 2017."

Ideja o izložbi koja prerasta u tradicionalnu, potekla je od Ištvana Žaka, umetnika iz Bačke Topole koji je ovu značajnu kulturnu manifestaciju pokrenuo u znak sećanja na čuvenog mađarskog slikara iz Vojvodine, Jožefa Ača. Namera organizatora je da kroz izložbu predstave najbolje radove afirmisanih mađarskih umetnika kao i mladih slikara čije vreme tek dolazi.

Ta ideja je u stvari realizovana prošle godine i jer smo uočili da ima jako veliki odjek pogotovo što su na ovu izložbu pozvani svi oni koji su na neki način školovani umetnici, jako puno mladih umetnika koji na neki način daju drugačiju boju slikarstvu, jer pored starijih uhodanih umetnika, mi danas vidimo da ima jako puno mladih i to je ustvari najpozitivnije na ovoj izložbi.“ rekao je Đerđ Boroš, likovni pedagog i grafičar

Izložba „Vojvođansko mađarsko slikarstvo 2017.“ otvorena je u Subotici do kraja naredne nedelje a nakon toga karavan slika se seli u Sentu.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 1888
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.