Komentara: 0
Pregleda: 2145
Foto

Otvorena izložba Savremene srpske karikature

24.09.2017. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Na terasi Male gostione na Paliću juče je otvoren treći Salon savremene srpske karikature, koji je okupio najbolje radove na temu „Vinski maraton“.
Otvorena izložba Savremene srpske karikature

Na konkurs koji je raspisao nedeljnik „Nove Subotičke novine“ svoje radove poslalo je 50 autora, a žiri na čelu sa Vladom Tomićem, prvu nagradu dodelio je scenografkinji i slobodnoj umetnici Snežani Čomor iz Beograda, drugu Milanu Ličini iz Odžaka, i treću Konstantinu Grosu iz Zrenjanina.

Festival je otvorio bar srpske karikature i stripa Željko Ubović ističući kako su dobro raspoloženje i vino uvek išli zajedno i kako ih Palić sada spaja na najbolji mogući način.

- Ovo je jedna dobra ideja a samo odabrana mesta u svetu organizuju ovakve izložbe. Ova sredina je dala značajne stvaraoce u oblasti karikature i nekako je logično da i postane „akupunkturna tačka“ za održavanje ovakvih događaja – naglasio je Ubović. - O vinu je ispevano mnogo stihova, a sada su svoju reč o njemu rekli i karikaturisti.

Otvorena izložba Savremene srpske karikature

Pored nagrađenih i drugih prekaljenih karikaturista, na ponoima su izloženi i radovi mladih umetnika, amatera, kao i gostiju iz zemalja bivše Jugoslavije.

- To je otovorilo novu ideju da već naredne godine uključimo i karikaturiste iz regiona i to će doprineti kvalitetu i raznovrsnosti salona. Dali smo vetar u leđa i mladima, da učestvuju i da šalju svoje radove – istakao je naš karikaturista Milenko Kosanović.

Otvorena izložba Savremene srpske karikature

Izvor: Subotica.com
Festival savremene srpske karikature Festival savremene srpske karikature Festival savremene srpske karikature Festival savremene srpske karikature Festival savremene srpske karikature Festival savremene srpske karikature Festival savremene srpske karikature Festival savremene srpske karikature
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2145

Povezana vest

Povezane teme

milenko kosanovic

dani karikature

dani savremene karikature

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.