Komentara: 0
Pregleda: 4104
Foto

Festival savremene srpske karikature u subotu na Paliću

21.09.2017. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
Festival savremene srpske karikature, treći put po redu, biće održan u subotu na terasi Restorana „Mala gostiona“ od 11 časova. Organizatori ovogodišnjeg Festivala su list "Nove subotičke novine" i Grad Subotica.
Festival savremene srpske karikature u subotu na Paliću

Na Festivalu će biti izloženo oko 160 radova, koji su pristigli na konkurs raspisan 1. jula. Tema konkursa, u kojem je ove godine učestvovalo 50 karikaturista, bila je „Vinski maraton“.

Žiri na čelu sa Vladom Tomićem,  doneo je jednoglasnu odluku da prvu nagradu dodeli scenografkinji i slobodnoj umetnici, Snežani Čomor iz Beograda, drugu Milanu Ličini iz Odžaka, mašinskom inženjeru koji se karikaturom bavi već 40-tak godina, dok će treća nagrada biti uručena slikaru, Konstantinu Grosu iz Zrenjanina. 

Festival savremene srpske karikature u subotu na Paliću

Karikature - prvo mesto

Festival savremene srpske karikature u subotu na Paliću

Karikature - drugo i treće mesto

Najboljim učesnicima u subotu će svečano biti uručene diplome i nagrade, u iznosu od 50 hiljada za prvo mesto, 30 hiljada za drugo i 20 za treće mesto.

- Nakon otvaranja i dodele nagrada, na terasi Male gostione nagrađeni karikaturisti će crtati portrete  građana besplatno. Pozivamo sve koji žele da dobiju svoju karikaturu da dođu u subotu na Palić - poručuje Lazarela Marjanov, novinarka i članica žirija.

Festival savremene srpske karikature u subotu na Paliću

Subotica je zahvaljujući Festivalu, prema rečima poznatog karikaturiste Milenka Kosanovića, na mapi prepoznata  kao grad karikature.

- Treći konkurs je pokazatelj da je Subotica postaje destinacija karikature, kao što je Beograd, Kragujevac ili Kruševac. Bila bi šteta da se u budućnosti ovako nešto ne održi. Četvrti Festival karikature ćemo organizovati ili u Subotici ili na Paliću - kaže Kosanović.

Izvor: Subotica.com
Najava Dana savremene srpske karikature Najava Dana savremene srpske karikature Najava Dana savremene srpske karikature Najava Dana savremene srpske karikature Najava Dana savremene srpske karikature Najava Dana savremene srpske karikature Najava Dana savremene srpske karikature Najava Dana savremene srpske karikature
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4104

Povezana vest

Povezane teme

milenko kosanovic

dani karikature

dani savremene karikature

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.