• Pregleda: 1459

Otvorena izložba "Različiti, a isti"

U Dečijem pozorištu Subotica, sinoć je otvorena tradicionalna izložba pod nazivom "Različiti, a isti", koju su zajednički priredili Gerontološki centar, OiSŠ "Žarko Zrenjanin", Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" i Školski centar sa domom učenika "Dositej Obradović".
Otvorena izložba "Različiti, a isti"

Pre 14 godina, Gerontološki centar, Školski centar sa domom učenika "Dositej Obradović" i OiSŠ "Žarko Zrenjanin" započeli su saradnju koja je rezultirala izložbom pod nazivom "Različiti, a isti", kojoj se 2015. godine pridružio i Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka". Cilj je bio da se skrene pažnja zajednice na ranjive kategorije stanovništva i na njihove potrebe, kao i da se podrži njihovo uključivanje u društveni život, te da se prihvatanjem različitosti prevaziđu određene predrasude.

Izložbe su organizovane u kontinuitetu do prošle godine, kada je usledila pauza, a sinoć su Subotičani ponovo imali priliku da vide koliko su njihovi sugrađani, korisnici nekog oblika socijalne zaštite, kreativni.

- Cilj ove izložbe je da pokaže da socijalna zaštita nije izdvojeni segment društva, nego sastavni deo Subotice, kao i da u socijalnoj zaštiti mogu da nastanu ovako lepa dela i da se ponekad u ljudima koji su korisnici ili zaposleni u socijalnoj zaštiti, kriju pravi umetnici. Karakteristika ove izložbe je da nijedno delo nije isto, niko nikoga ne kopira, već svako projektuje svoju dušu u ovoj izložbi i milslim da je to što ovoj manifestaciji daje pravu vrednost - rekao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Nenad Kozomora, direktor Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka", zahvalio se roditeljima dece, kao i zaposlenima u sve četiri ustanove socijalne zaštite, koji svakodnevno rade sa njihovim korisnicima. 

- Ovo za mene nije samo manifestacija, ovo je stvarnost i smatram da su naši korisnici i učenici u potpunosti izjednačeni sa svima u ovom gradu i šire - poručio je Kozomora.

Izložba će biti otvorena danas i sutra, a s obzirom na to da je prodajnog karaktera, iskoristite priliku da je posetite i za predstojeće praznike drage ljude obradujete nekim od unikatnih predmeta rađenih sa mnogo ljubavi.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.