Komentara: 0
Pregleda: 1969

Otvorena izložba plakata iranskih filmova života

21.11.2012. u 14:19h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
U okviru ciklusa “Kulture sveta u Skladištu” i predstavljanja iranske kinematografije tokom novembra sinoć je u u galeriji “Skladišta“ otvorena izložba plakata iranskih filmova.
Otvorena izložba plakata iranskih filmova života

Izložba je realizovana u saradnji sa Iranskim kulturnim centrom u Beogradu, a otvorio ju je ataše za kulturu Irana Taghi Mamivand. Posetioci su od iranskog atašea imali priliku da čuju nešto više o kulturi i kinematografiji Irana, a tokom večeri se posetiocima služio čaj kao tradicionalni napitak u ovoj dalekoj egzotičnoj zemlji.

Subotičani će do kraja meseca biti u prilici da pogledaju izložbu petnaestak plakata kultnih iranskih filmova, koji su u poslednjoj deceniji najpoznatiji kulturni proizvod na Zapadu. Veliki broj iranskih sineasta učestvuje na filmskim festivalima u svetu, gde gotovo redovno osvajaju prestižne nagrade. Imena Abbasa Kiarostamija, Jafara Panahija, Majida Majidija, Dariush Mehrjuija, Mohsena Makhmalbafa i njegove kćerke Samire poznata su na čitavoj planeti.

Nakon otvaranja i razgledanja izložbe, posetioci su mogli da pogledaju iranski dugometražni igrani film HAJAT (2005) u režiji Gholam Reza Ramezanija.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Izložba plakata iranskih filmova života Izložba plakata iranskih filmova života Izložba plakata iranskih filmova života Izložba plakata iranskih filmova života Izložba plakata iranskih filmova života Izložba plakata iranskih filmova života Izložba plakata iranskih filmova života Izložba plakata iranskih filmova života
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1969
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

iranski filmovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.