Komentara: 0
Pregleda: 2116
Foto

Otvorena izložba "Jelka mojih snova"

12.02.2021. u 14:48h
Izvor: Subotica.com
U holu Otvorenog univerziteta postavljena je izložba radova sa međunarodnog inkluzivnog konkursa „Jelka mojih snova“, koji je organizovao Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.
Otvorena izložba "Jelka mojih snova"

Namera konkursa je bila da svako dete dobije priliku da nacrta svoju jelku i da se na taj način povežu deca sa invaliditetom sa ostalim mališanima. Na konkurs je pristiglo čak 301 rad iz šest država.

- Svaki pojedinac je mogao da nacrta svoju jelku iz snova, sami su birali tehniku kojom su oslikavali, tako da imamo  tempere, bojice, kolaž papir i zaista je puno truda i ljubavi uloženo u ove radove – ističe Branislava Bošnjak, vaspitač i član stručnog žirija.

Otvorena izložba "Jelka mojih snova"Radovi su podeljeni u šest kategorija, u zavisnosti od uzrasta dece, a tako su i nagrađivani, Međutim, po rečima vajarke Andreje Petraković, jedne od članica žirija, odluka o tome koji su najbolji je bila veoma teška.

- Deca su se veoma trudila i svuda gde postoji trud postoji i kvalitet, a humani karakter umetnosti ne pravi razliku, osim na ljude i neljude. Zato je odluka pala da se svi učesnici konkursa nagrade – objašanjava članica žirija.

Otvorena izložba "Jelka mojih snova"Iz lokalne samouprave poručuju da podržavaju sve aktivnosti Doma „Kolevka“, tako i ovu izložbu.

- Kroz  odgovornu socijalnu politiku koju vodimo i u budžetu su opredeljena sredstva za Dnevni boravak za decu i Dnevni boravak za odrasle. Za ove dve usluge 2016. godine opredelili 14.3 miliona dinara a 2021. godine 22.7 miliona. Svake godine se izdvajalo više sredstava kako bi unapredili usluge ova dva dnevna boravka – predočava Ilija Đukanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Svi zainteresovani izložbu radova „Jelka mojih snova“ mogu da pogledaju do 26. februara.

Izvor: Subotica.com
Izložba "Jelka mojih snova" Izložba "Jelka mojih snova" Izložba "Jelka mojih snova" Izložba "Jelka mojih snova" Izložba "Jelka mojih snova" Izložba "Jelka mojih snova" Izložba "Jelka mojih snova" Izložba "Jelka mojih snova"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2116
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

donacija kolevka

ilija đukanović

izložba crteža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.