Komentara: 1
Pregleda: 8992

Otvorena izložba “Graditeljsko nasleđe Palića”

16.09.2015. u 18:11h
Izvor: RTV City
Povodom obeležavanja 170 godina turizma na Paliću i 35 godina od osnivanja Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, juče je u Kongresnoj sali Velike terase na Paliću otvorena izložba “Graditeljsko nasleđe Palića”.
Otvorena izložba “Graditeljsko nasleđe Palića”

Na izložbi je na 30 panoa predstavljeno bogato arhitektonsko i prirodno nasleđe Palića koje su pripremili Neda Džamić, Željko Vukelić, Maja Rakočević Cvijanov i Katarina Tot. U realizaciji ovog projekta je učestvovala i arhitekta Gordana Prćić Vojinović, koja je prisutnima predstavila put razvoja Palića kako u turističkom, tako i u infrastrukturnom pogledu, i istakla po čemu se on razlikuje od drugih naselja.

Prema rečima predsednice Mesne zajednice Marte Dobo, Paliću su neophodne asfaltirane ulice i sređena komunalna infrastruktura. Međutim, i pored toga ističe veoma vrednim kulturno nasleđe koje Palić čini jedinstvenom turističkom atrakcijom.

Potpredsednik pokrajinske Vlade, Miroslav Vasin, naglasio je da Vojvodina u poslednjih nekoliko godina beleži dobre rezultate u turizmu, što pokazuju sve veći broj noćenja i boravaka turista, čemu je, kako on kaže, doprineo i sam Palić. Prisutnima se obratio i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Izložbu su organizovali Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture, preduzeće “Park Palić” i Udruženje građana “Palićki turistički pul”.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8992
Povezane teme

palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.