Komentara: 2
Pregleda: 5700

Otvorena izložba dečjih likovnih radova na temu sitnih životinja

06.12.2016. u 18:15h
Izvor: Subotica.com
Iako je zbog opasnosti od širenja ptičijeg gripa Izložba sitnih životinja otkazana, danas je u holu Gradske kuće otvorena izložba dečjih likovnih radova  na ovu temu.  
Otvorena izložba dečjih likovnih radova na temu sitnih životinja

Već deceniju od kada se, u organizaciji Udruženja odgajivača sitnih životinja u Hali sportova, održava Izložba sitnih životinja, glavni prateći program je izložba likovnih radova subotičkih mališana. Ove godine na konkurs je pristiglo čak 300 radova iz PU „Naša radost“, svih subotičkih osnovnih škola i OISŠ „Žarko Zrenjanjin“.

- Nažalost, ponovila se situacija od 2005. godine kada je zbog ptičjeg gripa Izložba izostala. Svake godine smo sarađivali sa školama koje su  nam slale pregršt radova,  radovi su uvek dva, tri dana bili izloženi u Hali sportova. Nismo želeli ove godine da ti radovi završe u fioci, mnogo je volje, truda i ljubavi uloženo u njih. Zato je Udruženje odlučilo da uz podršku Grada u Gradskoj kući izloži te radove-kaže predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja, Adam Pletl.

Otvorena izložba dečjih likovnih radova na temu sitnih životinja

Izložbu je otvorila članica Gradskog veća  za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, koja je po odluci žirija, u čijem su sastavu bili pedagozi, najboljim učesnicima dodelila priznanja.

- Delili smo nagrade po kategorijama, među predškolcim dodeljena su prva tri mesta, zatim učenici od prvog do četvrtog, pa od petog do osmog razreda, a posebna kategorija bila su deca sa posebnim potrebama iz Škole „Žarko Zrenjanin“. Svi nagrađeni dobili su pohvalnicu i što je njima bilo najzanimljivije, mali pehar. Ovo je bio način da se zahvalimo  što su se odazvali u velikom broju na poziv, kako Udruženja tako i Gradskog veća za obrazovanje, da učestvuju u ovoj likovnoj izložbi - kaže  Nataša Aleksić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5700
Povezane teme

izložba sitnih životinja

nataša aleksić

adam pletl

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.