• Pregleda: 1593

Otvorena izložba "Boja Reformacije" u Gradskom muzeju

Povodom 500 godina od Reformacije, u Gradskom muzeju Subotica otvorena je izložba pod nazivom "Boja Reformacije", Mađarskog nacionalnog muzeja iz Budimpešte. Sugrađani će izložbu moći da pogledaju do 10. decembra.
Otvorena izložba "Boja Reformacije" u Gradskom muzeju

Reformacija se širom Evrope obeležava 31. oktobra, a njenih pet glavnih teoloških načela su "Sola Scriptura" (Samo pismo), "Sola fidei" (Samo vera), "Sola gratia" (Samo milost), "Solus Christos" (Samo Isus) i "Soli Deo gloria" (Samo Bogu slava).

U okviru izložbe "Boja Reformacije", organizovaće se i besplatne igraonice za decu, uz prethodnu prijavu muzejskom pedagogu, Aniko Mihajlović, na broj telefona 064/85-56-334.

Pored "Boja Reformacije", u Gradskom muzeju Subotica sugrađani mogu još da pogledaju i novu postavku Galerije mađarske likovne umetnosti u Vojvodini (1830 - 1930), potom izložbe "Jovan Cvijić - Centralna Evropa, Vojvodina" i "Oskar Vojnić (1864 - 1914)", kao i drugi deo izložbe "Slikarstvo i vajarstvo jugoslovenskih autora" iz umetničke zbirke Gradskog muzeja Subotica (1918–1940, 1945–1990).

Ulaz na pomenute izložbe košta 100 dinara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Никола Бешкер Odgovori
Могао би и ја уживати у овоме да нисам делтониста :(
rex Odgovori
Ukazao bih na malu gresku. Po zakonu uz zastavu strane zemlje mora da stoji i zastava Srbije
Uvek u pravu Odgovori
Vidiš "Rex" da ne mora. Zastava Srbije će ubuduće biti sve manje zastupljena da se prijatelji jednog nama dobro poznatog čoveka ne bi ljutili ili osećali neugodno zbog toga. Kako on neki dan reče "Vi ste svoji na svome" i sve je time rečeno.
drug Bajić metač tavana z'Đurđina Odgovori
Sola fides,a ne sola fidei....gramatika latinskog vam baš nije jača strana.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.