Komentara: 59
Pregleda: 20367
Foto

Otvorena fabrika kompanije "Caminada"

17.05.2018. u 16:52h
Izvor: Subotica.com
U Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ danas je svečano otvorena fabrika „PlastikCam East DOO“, investicija italijanskog proizvođača plastičnih komponenti „Caminada“, vredna oko tri miliona evra.
Otvorena fabrika kompanije "Caminada"

U pogonu, koji se prostire na više od dve hiljade kvadratnih metara, proizvodiće se plastične komponente, a u prvoj fazi investicije posao je dobilo 26 ljudi.

Ovo je prva investicija porodične firme van matične zemlje, a po rečima direktora Alda Kaminade za Srbiju su se odlučili iz više razloga.

- Za ovu novu avanturu u Srbiji motivisalo nas je nekoliko faktora. Od jačanja grupe kroz internacionalizaciju, do važnog koraka u izboru zemlje – Srbije, gde na jednom mestu imamo konkurentnu i pristupačnu radnu snagu, tradiciju u organizaciji poslovanja koja je u superlativu u odnosu na ostalo zemlje Istočne Evrope” – poručio je Aldo Kaminada, naglašavajući da je slogan kompanije: “Onaj ko želi – taj i može”. - Raditi sa nama istovremeno je i lako i zahtevno, jer su porodične navike i vrednosti uvek bile glavna odlika u upravljanju našim kompanijama, gde mnogo toga od naših saradnika zahtevamo, ali istovremeno mnogo i nudimo, što za posledicu ima stvaranje jake ekipe spremne za svaki novi izazov.

Otvorena fabrika kompanije "Caminada"

Otvorena fabrika kompanije "Caminada"

Otvaranju nove fabrike prisustvovao je i Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga, koji je pohvalio angažovanje gradonačelnika i gradskih institucija u privlačenju novih investicija.

- Svedoci smo da je Srbija danas stabilna zemlja za ulaganje. Lokalna samouprava, uz podršku Pokrajinske i republičke Vlade, uspela je nešto što može da bude uzor svima. Gradonačelnik, uz pomoć svog tima, uspeo je da neke birokratske prepreke pretvori u efikasnu administraciju i rezultat takvog pristupa poslu je i ova fabrika – naglasio je Vučković.

Otvorena fabrika kompanije "Caminada"

Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, podsetio je da u Vojvodini radi 66 italijanskih kompanija, koje su do sada uložile više od milijardu evra.

- Ova investicija nas ohrabruje u uverenju da smo na dobrom putu, jer se strani investitori opredeljuju za konkurentne lokacije i one države koje su ekonomski i politički stabilne i imaju dobru strategiju investiranja - istakao je Bjelić i podsetio da Pokrajinska vlada pomaže otvaranje novih radnih mesta. - Mere koje sprovodi Pokrajinska vlada od prošle godine odnose se na podršku otvaranju novih radnih mesta. Domaći i strani investitori su dobrodošli, dajemo od tri do pet hiljada evra po radnom mestu, a obuhvat je od deset do sto zaposlenih, te pozivamo i čelnike ove kompanije da od septembra konkurišu za sredstva.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje fabrike PlastikCamEast Otvaranje fabrike PlastikCamEast Otvaranje fabrike PlastikCamEast Otvaranje fabrike PlastikCamEast Otvaranje fabrike PlastikCamEast Otvaranje fabrike PlastikCamEast Otvaranje fabrike PlastikCamEast Otvaranje fabrike PlastikCamEast
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 59
Pregleda: 20367
Povezane teme

dragi vučković

fabrika kaminada

Caminada

fabrika za termoplastičnu izradu kalupa caminada

fabrika PlastikCamEast

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.