Komentara: 48
Pregleda: 37160

Otvorena fabrika "Ametek"

02.07.2015. u 17:41h
Izvor: Subotica.com
Velika američka kompanija za proizvodnju mikro motora otvorila je fabriku u Subotici, u kojoj planira da zaposli do 150 ljudi.
Otvorena fabrika "Ametek"

U halama koje se nalaze na Beogradskom putu, trenutno radi 30 ljudi, a kako se proizvodnja malih motora za uređaje za kućne aparate bude razvijala, broj zaposlenih povećavaće se po fazama.

- Planiramo da godišnje u Subotici proizvedemo oko milion i po jedinica, koje će biti namenjene izvozu, prvenstveno na evropsko, a onda i malezijsko i azijsko tržište - istakao je direktor Erik Šausin. - U zavisnosti od rasta proizvodnje razmišljaćemo o otvaranju novih pogona i fabričkih hala.

Otvorena fabrika "Ametek"

Kompanija čije je sedište u Filadelfiji, ima godišnji promet od 4 milijarde dolara i 40 hiljada zaposlenih širom sveta. Oko 40 odsto proizvodnje proda se na američkom tržištu, a ostalo u Aziji i Evropi.

Svako novo radno mesto za Suboticu je izuzetno značajno, a otvaranje ove fabrike samo je jedan od koraka u planu da se u narednom periodu u gradu otvori dve hiljade novih radnih mesta.

Otvorena fabrika "Ametek"

- Američka kompanija je krajem januara iznela planove za realizaciju investicije u Subotici i nadamo se da će se realizovati ono što je prezentovano i da će to biti jedna od najvećih investicija u gradu - rekao je gradonačelnik Jene Maglai.

Otvorena fabrika "Ametek"

- Ovo je samo prvi segment, kompanija posle želi da gradi objekat u Slobodnoj zoni i zapošljava veliki broj ljudi. Drago mi je da je jedna ovako velika kompanija došla u Suboticu, jer će to u mnogome osnažiti celu zajednicu, naglasio je Maglai u svom obraćanju.

U nastavku možete videti fotografije sa svečanog otvaranja fabrike "Ametek".

Izvor: Subotica.com
Otvorena fabrika "Ametek" Otvorena fabrika "Ametek" Otvorena fabrika "Ametek" Otvorena fabrika "Ametek" Otvorena fabrika "Ametek" Otvorena fabrika "Ametek" Otvorena fabrika "Ametek" Otvorena fabrika "Ametek"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 48
Pregleda: 37160

Povezana vest

Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

zapošljavanje

fabrika amatek

otvaranje fabrike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.