Komentara: 2
Pregleda: 2713

Otvoren Župni dom Svetog Roka

20.03.2012. u 15:21h
Izvor: RTV Yueco
Otvoren Župni dom Svetog Roka

Obnovljeni Župni dom Svetog Roka juče je svečano otvorio predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je finansirao radove sa 15 miliona dinara. Objekat je otvoren juče kada hrvatska zajednica u Srbiji obeležava jedan od najvećih svojih praznika Svetog Josipa.

Uz prisustvom mnogobrojnih vernika, pripadnika crkve, dilomatskog kora, kao i lokalnih i pokrajinskih zvaničnika simboličnim presecanjem vrpce otvoren je obnovljeni dom Svetog Roka. Prilikom obilaska doma predsednik Vlade Vojvodine je rekao da u pokrajinskoj vladi su posvećeni očuvanju svih nacionalnih zajednica.

Monsinjor Andrija Anišić je izrazio zadovoljstvo zbog završenih radova. Pored 15 miliona crkva je uložila i sopstveni novac za adaptaciju podruma i uređenje još nekih prostorija. Anišić ističe da novac su nabavili tako što im je vraćena zemlja, pa su je prodali.

U okviru posete Župnom domu vojvođanski premijer je prisustvovao i misi u crkvi Svetog Roka, uz koju je smešten župni dom. Župni dom ima bogatu biblioteku i velik istorijski značaj za vojvođanske Hrvate. U toj zgradi je živeo Blaško Rajić i u njoj je rođena misao o zajednici južnih Slovena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2713
Povezane teme

bojan pajtić

Župni dom Svetog Roka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.