Komentara: 21
Pregleda: 17278
Foto

Otvoren vrtić "Mali talenti"

21.09.2013. u 10:42h
U Subotici sa radom je počeo vrtić "Mali talenti" koji je specifičan po tome što se ogleda u permanentnom stručnom radu psihologa sa decom radi prepoznavanja i podsticanja sposobnosti i talenata kod dece. U vrtiću "Mali talenti" deca imaju prilike da uče engleski i mađarski jezik i da pohađaju vežbe korektivne gimnastike. Uzrast dece koja se mogu upisati je od 6 meseci do 5 godina. Adresa vrtića je u Braće Radić 3 (iza Gradske biblioteke, u dvorištu).
Otvoren vrtić "Mali talenti"

Program „NTC sistem učenja“ koji podstiče razvoj intelektualnih sposobnosti se već veoma uspešno primenjuje u mnogim vrtićima i školama širom Srbije, Evrope i šire.

U Subotici će se program na predškolskom uzrastu dece prvi put sprovoditi u Vrtiću Mali talenti, na adresi Braće Radić 3.

U ovom vrtiću će se paralelno primenjivati i Montesori program koji za cilj ima osamostaljivanje dece i podsticaj intelektualnom i socijalnom razvoju individue.

Roditelji se mogu opredeliti za poludnevni ili celodnevni boravak, a radno vreme vrtića "Mali talenti" je od 7 do 19h. Kontakt telefon: MA psiholog i omladinski radnik Maja Gabrić Stipić 065/25-25-271.

Otvoren vrtić "Mali talenti"

Podatak da se ljudski mozak do pete godine razvija preko 50%, dovoljan je razlog da se sa primenom specijalizovanih programa otpočne u što ranijem uzrastu. Odgovornost društva, lokalne zajednice i roditelja je da se ovaj izuzetno važan period ne propusti i da se maksimalno podstakne razvoj biološkog potencijala svakog deteta.

Polazeći od najnovijih istraživanja o razvoju ljudskog mozga i najnovijih saznanja iz domena psihologije i pedagogije, tim stručnjaka na čelu sa dr Rankom Rajovićem  i piscem Urošem Petrovićem, kreirao je program koji od najranijeg uzrasta podstiče razvoj mozga i intelektualnih funkcija kod dece.

Kreator programa dr Ranko Rajović,  osnivač je MENSE Jugoslavije (danas Srbije) i odseka za talentovane NTC (Nikola Tesla centar), član Borda direktora svetske MENSE i predsednik Komiteta svetske MENSE za talentovanu decu. Živi i radi u Novom Sadu, oženjen je i otac četvoro dece.

Otvoren vrtić "Mali talenti"

Primenom programa „NTC sistem učenja“:

  • Podiže se nivo intelektualnih sposobnosti sve dece koja učestvuju u programu;
  • Sprečava se poremećaj koncentracije i pažnje, kasnije u školskom periodu (disleksija);
  • Razvija se koordinacija pokreta i motorike;
  • Razvija se brzina razmišljanja i zaključivanja (funkcionalno znanje);
  • Sva deca imaju korist od programa, a posebno je koristan za detekciju talentovane dece i podsticanje razvoja darovitosti;
  • Povećava se broj neuronskih veza, što uz specifične vežbe povećava kapacitet mozga za obradu informacija.
  • Razvija se funkcionalno znanje koje se klasičnim načinom obrazovanja kod nas veoma slabo razvija o čemu govore i loši rezultati naših učenika na PISA testovima.

Za više informacija posetite FB stranicu vrtića "Mali talenti".

Vrtić "Mali talenti" Vrtić "Mali talenti" Vrtić "Mali talenti" Vrtić "Mali talenti" Vrtić "Mali talenti" Vrtić "Mali talenti" Vrtić "Mali talenti" Vrtić "Mali talenti"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 17278
Povezane teme

vrtić

vrtić mali talenti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.