Komentara: 10
Pregleda: 4865

Otvoren vrtić "Jagodica" na Kelebiji

05.12.2014. u 14:36h
Izvor: Subotica.com
Posle 28 godina u Subotici u okviru PU „Naša radost“ otvoren je novi vrtić gde će najlepše dane detinjstva provoditi više od 50 mališana. U obnovu ruiniranog objekta grad uložio skoro deset miliona dinara.
Otvoren vrtić "Jagodica" na Kelebiji

Obnovu zgrade stare škole, stare više od veka, zajedničkim snagama, još pre sedam godina, počeli su mesna zajednici i meštani, koji su organizovali nekoliko radnih akcija.

- Ovo je pravi primer šta jedna zajednica može da uradi a naša obaveza je da ovakve akcije nastavimo – istakao je gradonačelnik Jene Maglai, prilikom otvaranja vrtića. - MZ Kelebija je jedan od izuzetaka, ovde je natalitet je veći od mortaliteta, i to je svetla tačka u celoj demografskoj situaciji na teritoriji naše lokalne samouprave. Objekat bio otpisan i propadao je decenijama, a njegova obnova i ovaj novi vrtić podstrek je meštanima da ostanu ovde i da ovde grade svoju budućnost.

Otvoren vrtić "Jagodica" na Kelebiji

Pre sedam godina MZ Kelebija je tražila da dobije objekat na korišćenje, potom je izradjen idejni projekat, počelp je njegovo uređenje. Sada je ovo jedan od najsavremnijih vrtića u gradu, površine 180 kvadrata, sa podnim grejanjem i uslovima da u njemu boravi tri grupe dece, koja su do sada morala da odlaze u zabavišta u Zorci i Čikoš Beli.

- Istrajnost, istrajnost i opet istrajnost! To je poruka svima, da treba da uzmemo sudbinu u svoje ruke i da ne treba čekati tuđu pomoć već okrenuti sebi i svojoj zajednici – poručuje Peter Blau, predsednik Skupštine MZ Kelebija. – Ovo je primer kako jaka zajednica može da izvuče ovakve projekte, nadam se da ćemo ih imati još više i da dokažemo da i ovde može biti kvalitetan život.

Po rečima Jaše Šimića, direktora PU „Naša radost“, mreža vrtića sada je još bogatija, a grad je, putem ove ustanove, izdvojio i 359 hiljada dinara za didaktiku i nameštaj.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje vrtića "Jagodica" na Kelebiji Otvaranje vrtića "Jagodica" na Kelebiji Otvaranje vrtića "Jagodica" na Kelebiji Otvaranje vrtića "Jagodica" na Kelebiji Otvaranje vrtića "Jagodica" na Kelebiji Otvaranje vrtića "Jagodica" na Kelebiji Otvaranje vrtića "Jagodica" na Kelebiji Otvaranje vrtića "Jagodica" na Kelebiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 4865

Povezana vest

Povezane teme

Naša Radost Subotica

Kelebija

jene maglai

vrtić

naša radost

blaško stantić

peter blau

predškolska ustanova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.