• Pregleda: 3790

Otvoren vrtić "Jagodica" na Kelebiji

Posle 28 godina u Subotici u okviru PU „Naša radost“ otvoren je novi vrtić gde će najlepše dane detinjstva provoditi više od 50 mališana. U obnovu ruiniranog objekta grad uložio skoro deset miliona dinara.
Otvoren vrtić "Jagodica" na Kelebiji

Obnovu zgrade stare škole, stare više od veka, zajedničkim snagama, još pre sedam godina, počeli su mesna zajednici i meštani, koji su organizovali nekoliko radnih akcija.

- Ovo je pravi primer šta jedna zajednica može da uradi a naša obaveza je da ovakve akcije nastavimo – istakao je gradonačelnik Jene Maglai, prilikom otvaranja vrtića. - MZ Kelebija je jedan od izuzetaka, ovde je natalitet je veći od mortaliteta, i to je svetla tačka u celoj demografskoj situaciji na teritoriji naše lokalne samouprave. Objekat bio otpisan i propadao je decenijama, a njegova obnova i ovaj novi vrtić podstrek je meštanima da ostanu ovde i da ovde grade svoju budućnost.

Pre sedam godina MZ Kelebija je tražila da dobije objekat na korišćenje, potom je izradjen idejni projekat, počelp je njegovo uređenje. Sada je ovo jedan od najsavremnijih vrtića u gradu, površine 180 kvadrata, sa podnim grejanjem i uslovima da u njemu boravi tri grupe dece, koja su do sada morala da odlaze u zabavišta u Zorci i Čikoš Beli.

- Istrajnost, istrajnost i opet istrajnost! To je poruka svima, da treba da uzmemo sudbinu u svoje ruke i da ne treba čekati tuđu pomoć već okrenuti sebi i svojoj zajednici – poručuje Peter Blau, predsednik Skupštine MZ Kelebija. – Ovo je primer kako jaka zajednica može da izvuče ovakve projekte, nadam se da ćemo ih imati još više i da dokažemo da i ovde može biti kvalitetan život.

Po rečima Jaše Šimića, direktora PU „Naša radost“, mreža vrtića sada je još bogatija, a grad je, putem ove ustanove, izdvojio i 359 hiljada dinara za didaktiku i nameštaj.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
tetka Odgovori
Konačno i nešto lepo i za pohvalu.

Naravno, ja i ovde imam primedbu, možda je trebalo uslikati više onih malih slatkih glavica a manje reklamirati one...........................
Sta da se radi Odgovori
Dokle jedan te isti direktor i koliko dugo?
Matematika Odgovori
Otvoren je vrtic i na Kelebiji pre 3 ili 4 godine, a to ipak nije 28 godina. Volim politicare koji zamisljaju da zivot pocinje od njih. Sto nekvalitetniji, to umisljeniji...
Matematika Odgovori
Pardon, greska,na Zorki je otvoren pre 3-4 godine
samo vas posmatram Odgovori
ovo je rezultat kada neko iz vase mesne zajednice dodje blize vatri, Blau Peter zaduzen za izgradju grada misli da ce sa ovim pokupiti poene kod svojih iz mesne zajednice... inace svima je jasno da se i sa kelebije kao i iz cele subotice odlazi,ne znam cemu ulaganje para u sve ovo.. i pre ovoga je bio vrtic na kelebiji i u okviru skole i odvojeno koji je sasvim zadovoljavao potrebe..
starosedeoc Odgovori
ovo je za svaku pohvalu,sve što se uradi za decu ne treba kritizirati bez obzira koja vlast je to sprovela u delo.nije baš prijatno nositi decu po kiši,snegu i zimi do grada 7 km a nema svako auto.
crni Odgovori
Koje su ovo politicke gluposti , pa isti ovi su pre dvadeset godina dali ovaj objekat da bude diskoteka, objekat koji je bio najbolji i najlepsi kao vrtic u subotickoj opstini .
Natalitet e tu sam se tek nasmejao ispada kao da su kelepcani hemafroditi i da svako ima po dvoje dece, nas je bilo 15 u generaciji,ako razmisljamo da za natalitet treba dvoje a iz nase generacije se nije izrodilo ni 15 dece pa gde je tu natalitet ,otisli a koji su ostali od njih se racuna.
Nazalost od svih baljezgarija hvala bogu da su ipak deca nesto dobila.
Posmatrač Odgovori
Grad je uložio skoro 10 miliona dinara, to je po gruboj računici oko 80.000 eura.Mogli su 3 vrtića sagraditi za toliko para, a ne renovirati.
frau Odgovori
@starosedeoc
u pravu si to je sve tačno ! Mada treba i komentarišite zašto tek sad i kad će se pojaviti pošteni ljudi da vode grad !
earthworker Odgovori
nego na otvaranju se gradonacelnik medijima zalio na neke zalosne sove! :D
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.