• Pregleda: 2702

Otvoren treći poziv za projekte IPA Srbija-Mađarska

Otvoren treći poziv za projekte IPA Srbija-Mađarska

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije u funkciji nacionalnog tela zaduženog za IPA Program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija i Nacionalna agencija za razvoj Mađarske u ulozi direktorata Programa, 1. marta 2012. godine objavljuju 3. poziv za prikupljanje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogrančne saradnje Mađarska – Srbija.

Progam sufinansira Evropska unija, a kroz upravo raspisani 3. poziv biće dostupno 15,1 milion evra, kroz dve prioritetne mere: „Infrastruktura i okruženje“ kao prva, odnosno „Ekonomija, edukacija i kultura“ kao druga mera u okviru koje mogu da se prijavljuju predlozi projekata.

Gostujući u emisije “Lice Subotice” izvršni direktor Otvorenog univerziteta, Dejan Zvekić je rekao da Subotica ima odličnu saradnju sa Hrvatskom i Mađarskom u realizaciji susedskih projekata i da kada dobijemo status kandidata za članicu Evropske unije otvoriće nam se i mnogi drugi fondovi.

Zvekić je istakao da iako je Subotica kao grad bila do sada “šampion” u realizaciji IPA projekata, što je u jednom momentu bilo i 30 odsto od svih odobrenih, prolaznost je znatno manja. Zvekić je u emisji posavetovao građane da ne odustaju lako iako budu odbijeni.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
pedja Odgovori
Kako se zaposliti u tu instituciju pod imenom Otvoreni univerzitet? jel to isto neke stranke plen i ostalo, kome platiti za radno mesto?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.